UgensErhverv.dk

LER i luften

Ledningsejerregisteret er taget i brug - giver besparelser på 100-150 mio. kr. som følge af færre graveskader.

02-03-2005

Så er det slut med mørke stuer og døde telefoner, når strømmen forsvinder på grund af overgravede ledninger. Hvert år ødelægges 83.000 ledningsanlæg med millionregninger og masser af gener til følge.
Men nu er Ledningsejerregisteret (LER) i funktion, og fra 1. marts har ledningsejere således pligt til at indberette, hvor de har nedgravede ledninger. Ledningsejere i denne forbindelse er f.eks. vandværker, fjernvarmeværker, teleselskaber, gasselskaber og antenneforeninger, mens private borgere er undtaget indberetningspligten.

- Vi er glade for at kunne lukke op for de første registreringer i LER. Registret er en fordel for alle parter. Med LER kan man undgå graveskader og spare 100-150 mio. kr. årligt. Samtidig sikrer registret en høj forsyningssikkerhed for borgerne, som ikke længere skal besværes med irriterende forsyningssvigt, hvad enten det drejer sig om vand, gas eller tv, siger vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Jesper Rasmussen.

I øjeblikket opbygges registeret, og fra første september 2005 gøres det så lovpligtigt for graveaktørerne at tjekke arealerne for ledninger i det brugerbetalte LER, før de graver. Det er gratis at forespørge på meget små arealer oplyser Erhvervs- og Byggestyrelsen, mens der skal betales gebyr for større arealer.
Virksomheder kan dog maksimalt komme til at betale 30.000 kr. årligt i gebyrer.

Besøg LER på: www.ler.dk

- mir.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling