UgensErhverv.dk

Tag taget alvorligt

Nyt forum skal skabe bedre og flottere tagkonstruktioner.

24-02-2005

Nyt forum skal skabe bedre og flottere tagkonstruktioner.


- Vi skal have tag over hovedet – ikke i hovedet, lyder det fra Dansk Standard (DS), som nu har taget initiativ til, at der skal gøres en indsats for, at tagkonstruktioner bliver mere gennemarbejdede både kvalitetsmæssigt og æstetisk.

DS har sammen med en række organisationer og tagrelevante virksomheder nedsat et udvalg, hvor der skal arbejdes intensivt med at udvikle tagkonstruktioner mod det bedre.

- Taget skal ikke længere være byggeriets forsømte barn. Udgangspunktet for det nye udvalg kaldet ”Forum for tagdækning” er, at taget som husets femte facade ikke blot er den øverste del af tagkonstruktionen, men en vigtig og integreret del af hele bygningen, lyder det fra Dansk Standard.

Initiativet kommer blandt andet efter flere sager med byggefejl på området. Dem vil det nye forum gøre en indsats for at minimere.

Forumet skal fungere som netværk, der formidler viden om tage til byggebranchen. Men samtidig skal det også tage sig af standardiseringsarbejde på området og være branchens kontakt til europæisk standardisering.

”Forum for tagdækning” har indtil videre deltagere fra Dansk Byggeri, Kalk- og teglværksforeningen, Tagpapbranchens Oplysningsråd, Teknologisk Institut, Dansk Eternit Holding, DC-System Insulation A/S, Dyrup A/S, Isopal A/S, Decra A/S, Lafarge Roofing A/S, Rockwool International A/S og VELUX A/S.
-ls.

Brochurer

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Det er nok de færreste i byggesektoren, der har været opmærksomme på, at regeringens finanslov også rammer byggesektoren på afgiftsområdet, idet råstofafgifterne står til en klækkelig forhøjelse.

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

I et nyt inspirationshæfte kan lærere hente ideer til undervisningsforløb i det obligatoriske fag håndværk og design - og blive klogere på nye alliancer med museer og erhvervsskoler

Carlsberg Byens største domicil

Carlsberg Byens største domicil

I dag afholdes rejsegilde på Emil Christian Hansen Hus, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

En omfattende undersøgelse viser store huller i danskernes indsigt i, hvordan de er dækket af henholdsvis garanti og købeloven