UgensErhverv.dk

Øget køb af byggevarer

Kunderne brugte flere penge i verdens største byggemarkedskæde

23-02-2005

Kunderne brugte flere penge i verdens største byggemarkedskæde

Verdens største byggemarkedskæde Home Depot tjener fortsat mange penge hjem til aktionærerne.

Regnskabet for fjerde kvartal 2004 er netop offentliggjort og viser et overskud efter skat på 1,04 mia. dollar mod 951 mio. i samme kvartal forrige år, hvilket er nogenlunde på niveau med forventninger.

Resultatet efter skat er på 47 cent pr. aktie mod 42 cent i samme kvartal i 2003.

Salget steg i fjerde kvartal med 11,2 procent til 16,8 mia. dollar. Hvis der ses på salget i de butikker, der var i gang i hele regnskabsåret 2004, var stigningen på 4,6 procent.

Nok så væsentligt er, at kunderne brugte flere penge end tidligere i Home Depot-butikkerne. Det gennemsnitlige køb pr. kunde steg således 7,3 procent til 54,89 dollar.

I fjerde kvartal 2004 var der 296 mio. kundekøb – i løbet af hele regnskabsåret 1,295 mia. kundekøb.

Home Depot-aktien faldt efter offentliggørelsen af regnskabet med knap 3 procent til kurs 40,88, men gennem hele 2004 steg aktien 20 procent, hvor aktien i USA’s næststørste byggemarkedskæde Lowe’s kun steg 4 procent.

I begyndelsen af året meldte Home Depot-ledelsen ud med forventninger til en stigning i salget i år på 9-12 procent og en stigning pr. aktie på 10-14 procent.

I 2004 blev der åbnet 183 nye butikker, så der nu i alt er 1.890.

Kæden har ekspanderet i Mexico både organisk og ved opkøb af 20 Home Mart butikker, så der nu i Mexico er ialt 44 butikker. I Canada er der åbnet 15 nye butikker til samlet 117 butikker.

Home Depot er samtidig på vej med butikker i Kina.
-jhan
Brochurer

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Det er nok de færreste i byggesektoren, der har været opmærksomme på, at regeringens finanslov også rammer byggesektoren på afgiftsområdet, idet råstofafgifterne står til en klækkelig forhøjelse.

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

I et nyt inspirationshæfte kan lærere hente ideer til undervisningsforløb i det obligatoriske fag håndværk og design - og blive klogere på nye alliancer med museer og erhvervsskoler

Carlsberg Byens største domicil

Carlsberg Byens største domicil

I dag afholdes rejsegilde på Emil Christian Hansen Hus, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

En omfattende undersøgelse viser store huller i danskernes indsigt i, hvordan de er dækket af henholdsvis garanti og købeloven