UgensErhverv.dk

Herning får ny sø ved byen

Grøn parkby med 500 boliger anlægges på vestbredden – badestrand på østbredden.

10-02-2005

Grøn parkby med 500 boliger anlægges på vestbredden – badestrand på østbredden

Af Tove Malzer

Der var brug for sand til anlægsarbejdet på motorvejen omkring Herning. Men i stedet for at udgrave sandet langs motorvejen, som det er sædvane, fik kommunen den ide at udgrave til en sø i et bynært område. Og sådan kom en ny grundvandssø på den jyske hede til verden: Fuglsang Sø på 28 hektar.Herning Kommune udbyder i denne tid nogle af byggegrundene ved søen. Der skal bygges 500 boliger i en grøn parkby.

- En parkby er ikke kun en by i en park. Ideen forpligter; landskabet, naturen og specielt Fuglsang Sø skal være centrale omdrejningspunkter, der rækker helt ind i indretningen af de nye boliger. Boligen skal være i kontakt med omgivelserne, også når den ligger på femte sal, hedder det Herning Kommunes visioner.

Midt på vestbredden af søen anlægges Søtorvet, og omkring det placeres de 500 boliger i parkbyen.

På østbredden anlægges fælles, rekreative naturområder og en badestrand. Desuden skal Herningsholm Å lægges tilbage i det oprindelige, slyngede å-løb.

Det første udbud omfatter 27-36 boliger i to-tre etages rækkehuse, 10 boliger i to etages dobbelthuse, 15-25 boliger i tre etages punkthuse og 50-60 boliger i fire-fem etages etagehuse.

De overordnede linier i projektet er udarbejdet af landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen. Detailplanlægningen er udført af Herning Kommune i samarbejde med en række eksterne rådgivere.

Kommunen har udskrevet en konkurrence om navneforslag til de kommende adresser omkring Fuglsang Sø.

Brochurer

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle