UgensErhverv.dk

Lille løft i NCC’s danske overskud

Til gengæld lover ordreindgangen markant fremgang for 2005.

07-02-2005

NCC Construction Danmark opnåede et beskedent løft på 4 mio. kr. i overskuddet for 2004 i forhold til året før. Driftsresultatet sneg sig op på 122 mio. kr. ud af en omsætning på 4.236 mio. kr.
Overskuddet har således ligget stabilt på samme niveau i de sidste tre år, hvor branchen har opereret på et presset marked. For NCC’s vedkommende har markedssituationen kunnet aflæses i form af en jævnt faldende omsætning på i alt 400 mio. siden 2002 og en sideløbende nedskæring af medarbejderstaben på en femtedel.
Men der er opløftende tendenser på vej, for NCC har en ordrebog der er 5 mia. kr. tyk, og det er en vækst på 1,5 mia. kr. sammenlignet med 2003.

- Med en ordrebeholdning svarende til ni måneders produktion ser det kommende år ud til at blive et vækstår for os. Også konkurrencen er som den skal være, nemlig benhård. Vi har de rette medarbejdere, vores interne processer er på plads, vi er klar med nye IT-værktøjer og har fokus rettet mod vækstområderne. Erhvervsbyggeriet er igen i vækst, det offentlige byggeri er stabilt og det gunstige boligmarked giver plads til yderligere vækst i byggeri af lejligheder og beboelseshuse, lyder det optimistisk fra den administrerende direktør Søren Ulslev.

For NCC som helhed viser de seneste tal for 4. kvartal, at der igen tjenes penge i den nordiske koncern. Overskuddet endte på 153 mio. kr. ud af en omsætning på 11 mia. mod et underskud på hele 483 mio. kr. for samme kvartal i 2003.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Kapitalfondsindgreb rammer alligevel ikke andelsboliger

Regeringen og venstrefløjen har sammen med Dansk Folkeparti brugt vinterferien på at finde frem til den endelige aftale om et indgreb mod kapitalfondes kortsigtede investeringer i udlejningsejendomme. Og der er lyttet til kritikken

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Gør den nye brandnorm spiselig for entreprenørerne

Den 6. marts træder den ny brandnorm i kraft. Det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, som flokkes om korte kurser. Øland har allerede afholdt 15 velbesøgte kurser landet over

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Viden om grøn omstilling bør være gratis

Flere aktører leverer viden til byggeriet om, hvordan man bygger korrekt og undgår fejl. Desværre skal man betale for den, selv når den er produceret af offentlige institutioner, og det bremser bæredygtigt byggeri, mener Konstruktørforeningen

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Nye visioner for store områder i Esbjerg

Der er netop udpeget en vinder af konkurrencen om en ny helhedsplan for banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg