UgensErhverv.dk

Lille løft i NCC’s danske overskud

Til gengæld lover ordreindgangen markant fremgang for 2005.

07-02-2005

NCC Construction Danmark opnåede et beskedent løft på 4 mio. kr. i overskuddet for 2004 i forhold til året før. Driftsresultatet sneg sig op på 122 mio. kr. ud af en omsætning på 4.236 mio. kr.
Overskuddet har således ligget stabilt på samme niveau i de sidste tre år, hvor branchen har opereret på et presset marked. For NCC’s vedkommende har markedssituationen kunnet aflæses i form af en jævnt faldende omsætning på i alt 400 mio. siden 2002 og en sideløbende nedskæring af medarbejderstaben på en femtedel.
Men der er opløftende tendenser på vej, for NCC har en ordrebog der er 5 mia. kr. tyk, og det er en vækst på 1,5 mia. kr. sammenlignet med 2003.

- Med en ordrebeholdning svarende til ni måneders produktion ser det kommende år ud til at blive et vækstår for os. Også konkurrencen er som den skal være, nemlig benhård. Vi har de rette medarbejdere, vores interne processer er på plads, vi er klar med nye IT-værktøjer og har fokus rettet mod vækstområderne. Erhvervsbyggeriet er igen i vækst, det offentlige byggeri er stabilt og det gunstige boligmarked giver plads til yderligere vækst i byggeri af lejligheder og beboelseshuse, lyder det optimistisk fra den administrerende direktør Søren Ulslev.

For NCC som helhed viser de seneste tal for 4. kvartal, at der igen tjenes penge i den nordiske koncern. Overskuddet endte på 153 mio. kr. ud af en omsætning på 11 mia. mod et underskud på hele 483 mio. kr. for samme kvartal i 2003.

- mir

Brochurer

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle