UgensErhverv.dk

Færre arbejder i støj

Arbejdstilsynet mener, at påbud til virksomheder har hjulpet.

19-02-2004

Arbejdstilsynet mener, at påbud til virksomheder har hjulpet.


I dag udsættes kun halvt så mange medarbejdere som i år 2000 i jern- og metalvareindustrien for en støjbelastning, der overskrider grænseværdien, oplyser Arbejdstilsynet (AT), der mener, at tidligere udstedte AT-påbud er årsagen til forandringerne.

I år 2000 havde de en kampagne i jern- og metalvareindustrien, der viste, at støj var et omfattende problem, og derfor gav de et stort antal påbud.

Det kunne være krav om at dæmpe lyden eller tage andre forholdsregler. Hvis det ikke er muligt med en teknisk løsning at dæmpe støjen, skal de ansatte have høreværn på, eller de må kun arbejde ved støjende maskiner i kortere tid.

For at vurdere, om påbudene er omsat i praktiske forbedringer på virksomhederne, har Arbejdstilsynet siden gennemført to støjmålinger.
En måling i efteråret 2000 og én i foråret 2003.

Den seneste måling i 2003 viste, at antallet af personer, der er udsat for støj på over 85 decibel, er halveret siden 2000.

Arbejdstilsynets direktør, Jens Jensen, glæder sig over tallene, som han mener, at AT har en stor del af æren for.

- Jeg er glad for, at markant færre ansatte bliver udsat for skadelig støj i jern- og metalvareindustrien. Vi har fået en klar dokumentation for, at vores indsats på støjområdet har virket, og det tror jeg også gælder de andre områder, vi har fokuseret på i indsatsen. Men vores målinger viser samtidig, at der en række uløste problemer blandt andet med håndværktøjer, der støjer. Disse problemer vil vi søge at løse i samarbejde med branchen og leverandørerne, udtaler han.

Den seneste kampagne er ikke slut endnu, da det ikke var alle virksomheder, der var færdige med støjdæmpningen, da AT målte støjniveauet i 2003. De resterende vil få besøg af Arbejdstilsynet.
-ls.

Brochurer

Bygningsmassen skal bruges mere intelligent

Bygningsmassen skal bruges mere intelligent

Henrik Mielke, forperson for Renoverprisens nomineringsudvalg, og direktør i Pihl & Søn, svarer på seks skarpe spørgsmål fra BygTek

VVS-kæde satser på mere uddannelse

VVS-kæde satser på mere uddannelse

Ny vandnorm og nye krav til asbesthåndtering er blot de seneste opdateringer, der kræver efteruddannelse af VVS-installatørerne

Fusker ATP med penge fra udstationeringsfond?

Fusker ATP med penge fra udstationeringsfond?

Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der administreres af ATP, vil kun oplyse fire regnskabstal, og dermed må revisorerne ifølge Dansk Håndværk arbejde i blinde

Ny branchevejledning klar om jordhåndtering

Ny branchevejledning klar om jordhåndtering

Foreningen af Rådgivende Ingeniører(FRI) udarbejdet en ny branchevejledning for jordhåndteringsområdet