UgensErhverv.dk

Billigere at købe nyt i København

En nyrenoveret, gammel lejlighed er 10 til 15% dyrere end en helt ny viser undersøgelse fra boligudvikler.

07-02-2005

En nyrenoveret, gammel lejlighed er 10 til 15% dyrere end en helt ny viser undersøgelse fra boligudvikler

Det er billigere at købe en helt nybygget lejlighed i hovedstaden end en nyrenoveret, gammel lejlighed. Forskellen på gennemsnitsprisen for en bolig på 100 m2 er op til 400.000 kr. eller 10 til 15%.

Det viser en undersøgelse fra boligudviklingsselskabet, JM Danmark. Den dækker Frederiksberg, Østerbro og området omkring Islands Brygge i København.

Prisen for en typisk, nyrenoveret, københavnsk lejlighed på 100 m2 er ifølge undersøgelsen mellem 2,8 og 3 mio. kr. En nyopført JM Danmark lejlighed på ca. 100 m2 koster gennemsnitligt mellem 2,4 og 2,7 mio. kr. – en pris på niveau med konkurrenternes.

- En nedslidt københavnerlejlighed på 100 m2 koster i gennemsnit 2,2 mio. kr. eller 22.000 kr. pr. m2. Det vil koste 600.000 kr. at bringe den på højde med en lejlighed i et nybyggeri. mener JM Danmark.

Hvis ejendommen ikke har renoverede og efterisolerede facader og tag, vil ekstraomkostningerne til opvarmning samt hensættelser/omkostninger til renoveringsarbejder skønsmæssigt give en nettoudgift på 500 til 1.000 kr. om måneden.

Det kan kapitaliseres til et afdrag på et fastforrentet lån på ca. 200.000 kr. ved en nettoydelse på ca. 750 kr. per måned.

-tm

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen