Det var hovedsagelig nåletræ, som stormen i januar fik fat i
03-02-2005
Det var hovedsagelig nåletræ, som stormen i januar fik fat i
Der væltede omkring to mio. kubikmeter træ ved stormen i begyndelsen af januar i Danmark, viser indberetningerne fra private og statsejede skove til Skov- og Naturstyrelsen, som nu har dannet sig et overblik over stormskaderne.
På skovarealer på i alt 3.000 ha er samtlige bevoksninger væltede - det, der i fagsproget kaldes fladefald.
Ganske som ved stormfaldet i 1999 er det hovedsagelig nåletræ, som januar-stormen fik fat i.
Skov- og Naturstyrelsen advarer om, at det fortsat er farligt at gå rundt i de skove, hvor stormen hærgede. Selv når vinden er løjet af, kan knækkede grene falde ned fra træerne, og enkelte træer kan vælte i den fugtige jord. Samtidig skal man passe på de store rodnet – rodkager, som de kaldes, som har revet jord og sten op under faldet og nu ligger tilbage, efter at motorsaven har været der og skåret stammen fri. Rodkagerne kan vippe tilbage med stor kraft.
I Syd- og til dels Mellemsverige hærgede januar-stormen mere voldsomt end i Danmark. Sveaskog har gjort op, at i denne koncerns skove væltede omkring fire mio. kubikmeter træ.
-jhan
Læs november 2023 udgaven her
Læs september 2023 udgaven her
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Mange fagfolk har reageret på omtalen af smuldrende mørtelfuger - flere bud på, hvad der kan gøres for at rette op på problemet
Altiflex har pr. 4. juni 2025 ansat Bjørn Baunbæk som ny administrerende direktør.
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
En sænketunnel langs Amagers østkyst kan i 2050 reducere trafikken i indre dele af København med 14 procent, fjerne knap hver fjerde lastbil ved Rådhuspladsen og årligt spare trafikanter for over fire millioner timer i trafikken