UgensErhverv.dk

Samlet godkendelse af byggevarer

Dansk Standard har fået flere kompetencer efter overtagelse af ETA-Danmark.

26-01-2005

Det kan være lidt af en udfordring at få byggevarer godkendt til at sende på markedet. Men det skulle nu være lettere, efter Dansk Standard har overtaget ETA-Danmark A/S, der varetager de europæiske tekniske godkendelser af byggevarer i Danmark. Godkendelser på området er nu er samlet i samme hus.

Alle byggevarer skal godkendes og CE-mærkes, før de kan markedsføres og sælges i Europa. Det sker i de fleste tilfælde på baggrund af harmoniserede standarder. Men en række produkter er ikke omfattet af disse standarder, da de er komplekse og forandrer sig hele tiden, hvilket gør, at det ikke er muligt af have faste standarder på området.

Disse produkter kan i stedet ETA-godkendes (European Technical Approval) som tegn på, at de opfylder de væsentlige krav i Byggevaredirektivet.
ETA-Danmark A/S varetager ETA-ordningen i Danmark samt de danske, nationale godkendelsesordninger for vand og afløbsmateriel (VA) og for materialer og konstruktioner (MK).

Disse opgaver skal nu klares af Dansk Standard, der i forvejen har en række certificeringsopgaver inden for området. Dansk Standard er overbevist om, at det vil gøre sagsgangen for de enkelte produkter mere effektiv.

- Både ETA-Danmark og Dansk Standard har stor viden og kompetence om godkendelse af byggevarer. Nu samler vi det hele i samme hus, og vi vil lægge det til rette, så synergien kommer byggevareproducenterne til gode. Med købet af ETA-Danmark kan vi i højere grad fungere som totalleverandør af mærknings- og certificeringsordninger til byggeriet, udtaler certificeringsdirektør i Dansk Standard, Peter Nygaard, i en pressemeddelelse.
-ls.

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen