Dansk Standard har fået flere kompetencer efter overtagelse af ETA-Danmark.
26-01-2005
Det kan være lidt af en udfordring at få byggevarer godkendt til at sende på markedet. Men det skulle nu være lettere, efter Dansk Standard har overtaget ETA-Danmark A/S, der varetager de europæiske tekniske godkendelser af byggevarer i Danmark. Godkendelser på området er nu er samlet i samme hus.
Alle byggevarer skal godkendes og CE-mærkes, før de kan markedsføres og sælges i Europa. Det sker i de fleste tilfælde på baggrund af harmoniserede standarder. Men en række produkter er ikke omfattet af disse standarder, da de er komplekse og forandrer sig hele tiden, hvilket gør, at det ikke er muligt af have faste standarder på området.
Disse produkter kan i stedet ETA-godkendes (European Technical Approval) som tegn på, at de opfylder de væsentlige krav i Byggevaredirektivet.
ETA-Danmark A/S varetager ETA-ordningen i Danmark samt de danske, nationale godkendelsesordninger for vand og afløbsmateriel (VA) og for materialer og konstruktioner (MK).
Disse opgaver skal nu klares af Dansk Standard, der i forvejen har en række certificeringsopgaver inden for området. Dansk Standard er overbevist om, at det vil gøre sagsgangen for de enkelte produkter mere effektiv.
- Både ETA-Danmark og Dansk Standard har stor viden og kompetence om godkendelse af byggevarer. Nu samler vi det hele i samme hus, og vi vil lægge det til rette, så synergien kommer byggevareproducenterne til gode. Med købet af ETA-Danmark kan vi i højere grad fungere som totalleverandør af mærknings- og certificeringsordninger til byggeriet, udtaler certificeringsdirektør i Dansk Standard, Peter Nygaard, i en pressemeddelelse.
-ls.
Tagdækkernes faldsikringssystem
Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
Tysk kvalitets tagtegl
DAFA tætner, dæmper og beskytter
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Nedbrydning og Miljøsanering
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs september 2023 udgaven her
Kemp & Lauritzen har ambitionen om at være det driftssikre støttepunkt i den grønne omstilling og en aktiv del af den danske byggebranche, når det gælder om at være teknisk operatør
Ikke mindre end 77 procent af TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder svarer i undersøgelse, at de administrative byrder er stigende. Det hæmmer både vækst, effektivitet og konkurrenceevne
Entreprenøren HHM fra Hillerød i Nordsjælland skifter administrerende direktør. Efter 20 år i den varme stol overlader Svend Pedersen posten til Peter Carstensen, men bliver i direktionen lidt endnu
Man kan umuligt være modstander af den nye asbestlov, men politikerne har givet de udførende alt for kort tidsramme til at omstille sig, mener administrerende direktører i Swisspearl Danmark og Danske Byggecentre, hhv. Jens Norddal og Palle Thomsen