UgensErhverv.dk

Blød start på e-fakturaer fra firmaer

Offentlige myndigheder betaler stadig almindelige papirfakturaer i en overgangsperiode efter 1. februar.

26-01-2005

Offentlige myndigheder betaler stadig almindelige papirfakturaer i en overgangsperiode efter 1. februar.Startdatoen for e-fakturering, hvor det offentlige skal have fakturaer tilsendt elektronisk, hedder stadig 1. februar. Men finansminister Thor Pedersen (V) har nu efter et møde med en række brancheorganisationer henstillet til de offentlige myndighed om i de første måneder at udvise fleksibilitet og i en overgangsperiode også betale fakturaer, der fremsendes med almindelig post.

- Det er nyt for os alle, og vi må i fællesskab hjælp med at få de nye rutiner og procedurer indkørt….Derfor vil jeg henstille, at alle offentlige myndigheder udviser særlig fleksibilitet i de første måneder. Modtages fakturaer på papir eller med manglende oplysninger i denne periode bør myndighederne således ikke udskyde betalingen, men rette henvendelse til den pågældende leverandør med henblik på at anvise en løsning, skriver Thor Pedersen blandt andet i sit brev til institutionerne.

Det er brancheorganisationerne HTS, Dansk Industri, Dansk Byggeri, Håndværksrådet og DSK, der har lagt pres på ministeren, efter mange af deres medlemmer var blevet angrebet af panik, da de slet ikke var klar til at kræve betaling af det offentlige med digitale regninger.

Det var efter et møde med organisationerne, at finansministeren udsendte brevet. På trods af et ønske om en startdato den 1. juli, er blandt andet HTS tilfreds med finansministerens reaktion. Den giver mere tid til, at deres medlemmer kan få sat sig ind i området. Organisationen bakker dog op bag selve idéen.

- HTS støtter overgangen til e-fakturaer. Øget brug af digitalisering vil helt klart øge effektiviteten i både virksomheder og hos myndigheder. Derfor er det afgørende, at både myndigheder og virksomheder gør deres yderste for at fremskynde overgangen til elektronisk behandling af fakturaer, udtaler Michael Svane, der er direktør i HTS.
Se brevet fra Thor Pedersen her.
-ls.

Brochurer

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z

 • Festool

  Festool

  Se det store udvalg af festool brochurer

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen

 • Per Aarsleff A/S

  Per Aarsleff A/S

  Kloakrenovering og Strømpeforing

 • Kingo

  Kingo

  Miljørigtig nedbrydning

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK

 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Utraditionel tømmerhandel blander sig med vækstkæmperne

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til ’EY Entrepreneur Of The Year’, der er en af Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence

Boligminister vil have mange flere almene boliger

Boligminister vil have mange flere almene boliger

I dag tager boligminister Kaare Dybvad Bek første spadestik til 148 nye almene boliger i København og den slags byggeri vil han have meget mere af så vi får blandede boligområder med plads til alle