UgensErhverv.dk

Endnu et Consenta-selskab solgt

Grønvold & Schou i Slagelse købt af legat, der har videresolgt 49 procent af aktierne til Forenede Tømmerhandlere

25-01-2005

Grønvold & Schou i Slagelse købt af legat, der har videresolgt 49 procent af aktierne til Forenede Tømmerhandlere

Endnu et selskab i konkursramte Consenta Holding er blevet solgt. Efter at Palsgaard Træ tidligere blev solgt til ITH Industri Invest og to HT Defta-byggematerialeforretninger til Danske Trælast, er Grønvold & Schou A/S i Slagelse – og herunder Gørlev Trælasthandel, blevet solgt til J.Ø. Andresens Legat for Nakskov og Slagelse, som har videresolgt 49 procent af aktierne til Forenede Tømmerhandlere.

Legatet og Grønvold & Schou har været tæt forbundet med hinanden i mere end 100 år.

- Vi er utrolig glade for aftalen, som løser op for en vanskelig situation for såvel Grønvold & Schou som for legatet. Vi har hele tiden troet på, at der kunne opnås en lokal løsning, som også fremover ville sikre tilknytningen mellem Grønvold & Schou og Legatet, siger Legatets formand, advokat Helge S. Poulsen, Slagelse.

Forenede Tømmerhandlere driver i forvejen syv tømmerhandler på Fyn og i Jylland.

Købet skal ses som en naturlig videreudvikling af det frugtbare og loyale samarbejde, som Forenede Tømmerhandlere har haft med Grønvold & Schou i en årrække, og vi supplerer hinanden virkelig godt, siger tømmerhandler Poul Erik Grønfeldt, direktør for Forenede Tømmerhandlere.

Grønvold & Schou, der har en egenkapital på 36 mio. kr. og en soliditet på over 40 procent, omsætter årligt for knap 300 mio. kr. Tilsammen vil Grønvold & Schou og Forenede Tømmerhandlere opnå en omsætning på mere end en halv mia. kr.

Som adm. direktør for Grønvold & Schou er konstitueret selskabets tidligere økonomidirektør Henrik Jørgensen, som har været tilknyttet virksomheden i syv år. I en periode kørte han parløb med adm. direktør Flemming Hansen, der forlod Consenta i december 2004.

Grønvold & Schou, der har 120 medarbejdere, kunne i går, mandag, fejre 132 års fødselsdag.

- Afklaringen om ejerskabet til virksomheden kommer som en gave, ikke bare til mig, men til alle medarbejdere i virksomheden, som er glade for løsningen, som vi finder er både naturlig og en fremtidssikret god løsning for selskabet og medarbejderne, siger Henrik Jørgensen.
-jhan

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen