UgensErhverv.dk

Ny hjemmeside styrker træhusene

Teknologisk Institut samler viden og information om konstruktioner og materialer.

20-01-2005

Der bygges træhuse på livet løs i Danmark. De er billige og har et godt indeklima. Samtidig giver materialet nye arkitektoniske og konstruktionsmæssige muligheder inden for både en-familieshuse og etageejendomme. Det har fået Teknologisk Institut til at søsætte en hjemmeside, der samler erfaringer og forskningsresultater som træsektoren har oparbejdet. Målet er at levere viden, inspiration og information til arkitekter, rådgivere og byggebranchen generelt, men også til gør-det-selv-folket.
Siden leverer ekspertviden om træ, som bl.a. er hentet gennem forskningsprojektet Nordic Wood, og ambitionen er, at den kan være med til at højne kvaliteten i de tilfælde, hvor manglende viden har ført til et dårligt resultat.- Vi ser mange og gode træhusprojekter, men vi ser også projekter, der kunne have været bedre. Det kan være forkerte forventninger til en træarts flotte farve, der med tiden ender i grå nuancer, eller det kan være en for optimistisk forventning til nye træarters holdbarhed, men i høj grad også for lidt viden om konstruktionsmuligheder og konstruktioners formåen, fortæller centerchef Jørgen Baadsgaard-Jensen på Teknologisk Institut.

En anden målsætning med den nye hjemmeside er at styrke de danske træhusproducenter, hvilket også vil få en effekt på eksportmarkederne.

- Med denne hjemmeside håber vi at gøre danske træhuse mere konkurrencedygtige. Markedsmæssigt ser potentialet lovende ud, og i forhold til nybyggeri i træ har vi endnu ikke set toppen. I øjeblikket opføres ca. 20-25 procent af alle en-familiehuse i træ – et tal, der med tiden nok kan komme op på omkring 50 procent, vurderer Jørgen Baadsgaard-Jensen.
I Danmark findes der omkring 80 forhandlere og producenter af træhuse, hvoraf flere eksporterer til Tyskland.

vot.teknologisk.dk

- mir

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen