UgensErhverv.dk

Ny hjemmeside styrker træhusene

Teknologisk Institut samler viden og information om konstruktioner og materialer.

20-01-2005

Der bygges træhuse på livet løs i Danmark. De er billige og har et godt indeklima. Samtidig giver materialet nye arkitektoniske og konstruktionsmæssige muligheder inden for både en-familieshuse og etageejendomme. Det har fået Teknologisk Institut til at søsætte en hjemmeside, der samler erfaringer og forskningsresultater som træsektoren har oparbejdet. Målet er at levere viden, inspiration og information til arkitekter, rådgivere og byggebranchen generelt, men også til gør-det-selv-folket.
Siden leverer ekspertviden om træ, som bl.a. er hentet gennem forskningsprojektet Nordic Wood, og ambitionen er, at den kan være med til at højne kvaliteten i de tilfælde, hvor manglende viden har ført til et dårligt resultat.- Vi ser mange og gode træhusprojekter, men vi ser også projekter, der kunne have været bedre. Det kan være forkerte forventninger til en træarts flotte farve, der med tiden ender i grå nuancer, eller det kan være en for optimistisk forventning til nye træarters holdbarhed, men i høj grad også for lidt viden om konstruktionsmuligheder og konstruktioners formåen, fortæller centerchef Jørgen Baadsgaard-Jensen på Teknologisk Institut.

En anden målsætning med den nye hjemmeside er at styrke de danske træhusproducenter, hvilket også vil få en effekt på eksportmarkederne.

- Med denne hjemmeside håber vi at gøre danske træhuse mere konkurrencedygtige. Markedsmæssigt ser potentialet lovende ud, og i forhold til nybyggeri i træ har vi endnu ikke set toppen. I øjeblikket opføres ca. 20-25 procent af alle en-familiehuse i træ – et tal, der med tiden nok kan komme op på omkring 50 procent, vurderer Jørgen Baadsgaard-Jensen.
I Danmark findes der omkring 80 forhandlere og producenter af træhuse, hvoraf flere eksporterer til Tyskland.

vot.teknologisk.dk

- mir

Brochurer

 • Swedoor

  Swedoor

  Advance-Line - Indvendige- og udvendige døre i spændende designs

 • P.Olesen

  P.Olesen

  Nedbrydning og miljøsanering

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • Biokube

  Biokube

  Biologisk rensning af spildevand

 • OSCON

  OSCON

  Specialist i sports- og trægulve

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • Kingo

  Kingo

  Miljørigtig nedbrydning

 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Det er nok de færreste i byggesektoren, der har været opmærksomme på, at regeringens finanslov også rammer byggesektoren på afgiftsområdet, idet råstofafgifterne står til en klækkelig forhøjelse.

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

I et nyt inspirationshæfte kan lærere hente ideer til undervisningsforløb i det obligatoriske fag håndværk og design - og blive klogere på nye alliancer med museer og erhvervsskoler

Carlsberg Byens største domicil

Carlsberg Byens største domicil

I dag afholdes rejsegilde på Emil Christian Hansen Hus, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

En omfattende undersøgelse viser store huller i danskernes indsigt i, hvordan de er dækket af henholdsvis garanti og købeloven