UgensErhverv.dk

Kæmp for ét Danmark

Håndværksrådet hilser valg velkommen med en appel om at samle landet.

19-01-2005

Håndværksrådet hilser valg velkommen med en appel om at samle landet.


Håndværksrådet hilser det kommende valg velkommen med en indtrængende appel om, at der skal gøres en indsats for at samle landet, da den globaliserede verden kan splitte befolkningen i flere grupper.

- Udfordringen for regeringen de næste fire år bliver at sikre os mod det todelte samfund, hvor en specialiseret elite efteruddanner sig til gode jobs, mens en stor del af arbejdsstyrken er henvist til et gråt marked for serviceydelser – eller i værste fald til arbejdsløshed, lyder det fra Håndværksrådets adm. direktør Lars Jørgen Nielsen.

Han mener, at der skal være plads til mange forskellige på det danske arbejdsmarked.

- Med den øgede fokus på globalisering følger øgede krav om specialisering og viden, hvis vi skal holde jobs på danske hænder. Det skal selvfølgelig efterkommes med mere forskning, uddannelse og udvikling. Men for at skabe sammenhængskraft i samfundet er det nødvendigt, at også den store gruppe, der ikke har mulighed, evner eller lyst til at stige på det globale efteruddannelses- og specialiseringstog i det stadigt mere krævende videnssamfund, har mulighed for at indgå på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet på værdig vis.

Husholdningsfradrag
Konkret tror Lars Jørgen Nielsen på, at et fradrag for serviceydelser kan være en måde at skabe mere rummelighed på.

- Vi mener, at fradrag for serviceydelser er vejen frem. For med det sikres ikke alene, at den samlede arbejdsstyrke får et løft, men også at familiepolitiske målsætninger om mere tid og sammenhæng i børnefamiliernes hverdag kan virkeliggøres. På den måde er fradrag for serviceydelser ikke blot en foranstaltning, der skal sikre flere jobs, men en væsentlig velfærdsforbedring, slutter Lars Jørgen Nielsen.

Han opfordrer i den forbindelse til, at Danmark ser mod Finland, hvor eksisterer et husholdningsfradrag, der ifølge direktøren har skabt mange, hvide jobs i servicesektoren.
-ls.

Brochurer

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

'Big Brother' samfundet er ikke langt væk I et svar til Folketingets Retsudvalg afslører justitsminister Nick Hækkerup, at regeringens planer om øget overvågning vil få vidtrækkende følger for befolkningen.

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

SPONSORERET INDHOLD: Dette forår er Dinesen stolt over at tilføje endnu et lag til firmaets højkvalitets trægulve. Et produkt i smuk symbiose med Dinesens vision: Dinesen Layers Eg

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Den danske malerleverandør AcryMatic Coating skal levere den miljøvenlige maling, der skal dække Øresundsbroens 300.000 m2

’Grøn’ drejebog bag CO2-reduktion

’Grøn’ drejebog bag CO2-reduktion

Med afsæt i energiaftalen mellem Danske Tegl og Energistyrelsen er det lykkedes teglvirksomheden Egernsund Wienerberger at nedbringe CO2-emissionen yderligere