UgensErhverv.dk

Kæmp for ét Danmark

Håndværksrådet hilser valg velkommen med en appel om at samle landet.

19-01-2005

Håndværksrådet hilser valg velkommen med en appel om at samle landet.


Håndværksrådet hilser det kommende valg velkommen med en indtrængende appel om, at der skal gøres en indsats for at samle landet, da den globaliserede verden kan splitte befolkningen i flere grupper.

- Udfordringen for regeringen de næste fire år bliver at sikre os mod det todelte samfund, hvor en specialiseret elite efteruddanner sig til gode jobs, mens en stor del af arbejdsstyrken er henvist til et gråt marked for serviceydelser – eller i værste fald til arbejdsløshed, lyder det fra Håndværksrådets adm. direktør Lars Jørgen Nielsen.

Han mener, at der skal være plads til mange forskellige på det danske arbejdsmarked.

- Med den øgede fokus på globalisering følger øgede krav om specialisering og viden, hvis vi skal holde jobs på danske hænder. Det skal selvfølgelig efterkommes med mere forskning, uddannelse og udvikling. Men for at skabe sammenhængskraft i samfundet er det nødvendigt, at også den store gruppe, der ikke har mulighed, evner eller lyst til at stige på det globale efteruddannelses- og specialiseringstog i det stadigt mere krævende videnssamfund, har mulighed for at indgå på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet på værdig vis.

Husholdningsfradrag
Konkret tror Lars Jørgen Nielsen på, at et fradrag for serviceydelser kan være en måde at skabe mere rummelighed på.

- Vi mener, at fradrag for serviceydelser er vejen frem. For med det sikres ikke alene, at den samlede arbejdsstyrke får et løft, men også at familiepolitiske målsætninger om mere tid og sammenhæng i børnefamiliernes hverdag kan virkeliggøres. På den måde er fradrag for serviceydelser ikke blot en foranstaltning, der skal sikre flere jobs, men en væsentlig velfærdsforbedring, slutter Lars Jørgen Nielsen.

Han opfordrer i den forbindelse til, at Danmark ser mod Finland, hvor eksisterer et husholdningsfradrag, der ifølge direktøren har skabt mange, hvide jobs i servicesektoren.
-ls.

Brochurer

Det er nu du skal pege på årets bedste byggeri

Det er nu du skal pege på årets bedste byggeri

Kender du et byggeri, som er bedre end alle de andre? Så kan du være med til at sørge for, at prisen for Årets Byggeri 2019 havner det rigtige sted.

Erhvervsministeren vil lade hammeren falde mod erhvervslivets syndere

Erhvervsministeren vil lade hammeren falde mod erhvervslivets syndere

Når SMV’erne har det godt, har også landdistrikter det godt. Erhvervspolitik målrettet de små og mellemstore virksomheder er også landdistriktspolitik

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.