UgensErhverv.dk

Husbåde i høj sø

Flere havne er nu klar til at lægge vand til husbåde, og efterspørgslen er stor

18-01-2005

Efter et langt tilløb synes der omsider at være gået hul på tilladelserne til at bo på vandet, og konkrete projekter er på vej med husbåde i byerne Frederikshavn, Sakskøbing, Augustenborg på Als og Nykøbing Sjælland.

Forberedelserne har typisk stået på i flere år og er ofte mødt med både politisk og folkelig modstand, men eksempelvis i Nykøbing Sjælland er der nu givet grønt lys til foreløbig otte pladser, hvor husbåde kan lægge til. Som i mange andre byer er havnearealerne også her attraktive, og efter området lukkede som erhvervsaktiv havn gik kommunen i gang med at forberede opførelsen af omkring 100 nye boliger på arealet i nær kontakt med vandet. De første 58 boliger står der allerede og blev hurtigt solgt, men flere ønsker en tættere kontakt til det våde miljø og at bo i en husbåd.

Tusindvis af husbåde?
Der har ikke altid været sammenhæng mellem udtalelser og ambitioner fra selv markante politikere og realiteter omkring husbåde. For blot få år siden nævnte daværende overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen (S), at hovedstaden ville få op mod 1.000 pladser til husbåde langs byens nedlagte havnekajer. Det har som bekendt lange udsigter, ligesom et pilotprojekt i Nokken hurtigt blev trukket tilbage efter protester fra de landfaste.

Det ærgrer givet husbådsværftet Jeriva ApS i København, som i flere år har været klar til at producere bunde af husbåde i beton, men på den ene side kan konstatere, at selv om reglerne er på plads, og at der alene i København er flere hundrede interesserede købere til husbåde, er der på den anden side fortsat en vis modstand hos politikere i Hovedstaden, som skal overvindes.

Ordrer flyder ind
Waterliving A/S i København kan dog glæde sig over at have slået hul på overfladen ved at stå for byggeriet af de otte husbåde i Nykøbing Havn, og i kølvandet på de nye tilladelser i andre havne venter firmaet at kunne opføre mere end 40 husbåde, og forhandler med flere havne, hvor interessen også er stor.

I øvrigt fremviser Waterlink den første myndigheds-godkendte husbåd herhjemme, ”Duck”, i København den 5. og 6. februar ved Langebro. Den har et brugsareal på 140 kvm. og koster 2,1 mio. kr. inkl. moms.

Brochurer

 • Phønix Tag

  Phønix Tag

  Med mere end 100 års erfaring ved vi det meste om tagpap

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • DM&E

  DM&E

  DM&E Kloakmestergaranti

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • Nicolaisen & Larsen

  Nicolaisen & Larsen

  Nye JCB maskiner

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Afgiften på grus og sten forhøjes 11 procent

Det er nok de færreste i byggesektoren, der har været opmærksomme på, at regeringens finanslov også rammer byggesektoren på afgiftsområdet, idet råstofafgifterne står til en klækkelig forhøjelse.

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

Nyt hæfte gør håndværk til et sjovt fag i skolen

I et nyt inspirationshæfte kan lærere hente ideer til undervisningsforløb i det obligatoriske fag håndværk og design - og blive klogere på nye alliancer med museer og erhvervsskoler

Carlsberg Byens største domicil

Carlsberg Byens største domicil

I dag afholdes rejsegilde på Emil Christian Hansen Hus, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

Mangelfuldt kendskab til vigtig garanti

En omfattende undersøgelse viser store huller i danskernes indsigt i, hvordan de er dækket af henholdsvis garanti og købeloven