UgensErhverv.dk

Udlejningsmateriel lige ved hånden

Som noget nyt er et materieludlejningsfirma inviteret ind på selve byggepladsen.

16-02-2004

Som noget nyt har Field’s inviteret et materieludlejningsfirma ind på byggepladsen – det sparer tid, giver god service og forbedrer logistikken på pladsen.

Af journalist Lars Solberg

Ved en stor gul kran centralt på byggepladsen Field’s i Ørestaden ligger der meget usædvanligt en forretning, hvor man kan leje værktøj. Bag døren i det blågrå træskur findes grej og maskiner i alle afskygninger – fra søm til boremaskiner og sikkerhedssko. Uden for skuret står lifte og kompressorer. Som en anden oase i en ørken kan forretningen hurtigt levere noget, som det kan være svært at få fat på. Og det er også hele fidusen.

- Så vidt jeg ved, er det første gang, at man på en stor byggeplads har taget skridtet helt ud og har inviteret en materieludlejning ind, der så kan servicere alle håndværkere, som kommer på byggepladsen, siger Karsten Jørgensen, marketingchef i Cramo A/S, der driver forretningen.

Ingen er tvunget
Karsten Jørgensen skynder sig at fortælle, at der ikke er nogen håndværkere på byggepladsen, som er tvunget til at handle hos dem. Alle kan bestille hos udlejere udenfor.

Men Cramo har fået overraskende mange helt nye kunder, fortæller han. Det er simpelthen lettere og mere praktisk for dem.

Firmaet har været på byggepladsen siden december, hvor indretningen af de omkring 150 forretninger, restauranter og andet begyndte.

Det er de enkelte udlejere, der selv står for indretningen af deres butik. Der betyder, at der er en lang række mestre og indretningsfirmaer, som kommer på byggepladsen. Mange af dem står pludselig og mangler et stykke værktøj eller en lift, og det kan de så hente hos Cramo.

- Det er egentlig underligt, at dette koncept ikke har været gennemført noget før. Vi er ude, hvor det sker. Håndværkerne kan med det samme, de står og mangler noget, gå ned og hente det hos os. Det letter deres arbejdsgang, og det betyder, at byggepladsen ikke bliver blokeret med alle mulige lastbiler, der skal ud med en enkelt lift til et firma på pladsen. Så det giver en betydelig bedre logistik i hele byggeprojektet, siger Karsten Jørgensen.

Og der er mange maskiner i brug på samme tid. Fra 100 til 250 lifte - saxlifte, bomlifte og andet - er i øjeblikket i gang i det store indkøbscenter, der skal åbne om en måned.

Bedre flow
Det bedre flow på byggepladsen var den primære grund til, at Cramo blev inviteret ind på byggeprojektet.

Det var organisatoren af den afsluttende del af byggeriet - indretningen af forretninger - FM Bygningsdrift, der fik ideen.

Virksomheden kontaktede et par udlejningsfirmaer for at høre, om de var interesserede. Cramo blev valgt, da de ifølge lederen af FM Bygningsdrift Ole Stensbjerg var meget engagerede.

Cramo tændte på ideen.

- For et udlejningsfirma som os handler det om hele tiden at finde nye områder. Vi er jo langt fremme med forskellige totalløsninger til firmaet, hvor vi tager os af alt deres grej. Inden for outsourcing, men også partnering gør vi os gældende. Så da denne udfordring kom, syntes vi, at det lød spændende, fortæller marketingchefen.

Firmaet blev hyret på præmissen, at det er den almindelige markedspris, der gælder på byggepladsen, og det har de levet op til.

Og forretningen har hver dag besøg af mange håndværkere fra forskellige firmaer - også kunder, som Cramo ikke har mødt før

Fordele for håndværkerne
Ifølge Karsten Jørgensen er der flere fordele for håndværkerne ved at kunne leje på byggepladsen.

- Først og fremmest sparer de meget tid. Der opstår altid situationer, hvor en håndværker har brug for noget værktøj eller en større maskine, som firmaet ikke selv har. Derfor skal det lejes. Det vil normalt betyde, at vedkommende skal bruge flere timer på at køre ind til byen og finde det. Nu kan han klare det ved at gå nogle hundrede meter hen til os. Og vi leverer maskinen eller værktøjet næsten med det samme, forklarer marketingchefen.

Cramo gør alt for ikke at løbe tør for det værktøj eller de maskiner, der efterspørges.

Blandt andet er der meget efterspørgsel efter lifte lige i øjeblikket. Fem meter høje gipsplader skal sættes op, og der skal trækkes ledninger og rør til udluftning og klimaanlæg.

Så pludselig kan der stå en hel flok håndværkere i butikken, som hver har brug for en lift med det samme. For at dække behovet har Cramo hentet lifte blandt andet hos koncernens udlejningssteder i Sverige.

Kvikkere service
Ud over hurtig levering peger Karsten Jørgensen på, at kunderne får en bedre og kvikkere service.

- Hvis en maskine går ned, kan de komme ned til os, og de kan få en anden stillet til rådighed med det samme. Det giver noget goodwill, der vil noget, siger han.
Marketingchefen tror på konceptet.

- Det giver nogle klare fordele for alle parter. Så det vil vi se mere af, siger han.
Og Karsten Jørgensen har ikke oplevet negative kommentarer.

- Der er stadig nogle håndværksmestre, som lejer, hvor de plejer. Det er der ingen, som blander sig i. Vi er et tilbud, de kan bruge eller lade være. Men der er ikke mange, der lader være.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek