UgensErhverv.dk

Stadig strejke hos Junckers

Adm. direktør forstår frustration over nye fyringer, men det kan ikke være anderledes.

08-12-2004

Adm. direktør forstår frustration over nye fyringer, men siger, at det ikke kunne være sket på anden måde.

Af Lars Solberg


- Jeg kan godt forstå de ansattes frustration, men det kunne ikke være sket på anden måde. Hvis Junckers skal være konkurrencedygtig, er vi nødt til at omstille os hele tiden. Hvis der ikke hele tiden bliver strammet op, kan virksomheden ikke overleve, siger adm. direktør Lars Hermansen i Junckers Industrier til Ugens Erhverv.

I går nedlagde medarbejdere på savværket hos Junckers i Køge arbejdet, efter ledelsen havde afskediget 50 medarbejdere.

Fyringerne skete tre uger efter, 23 medarbejdere måtte forlade deres arbejdsplads. Den korte interval mellem de to fyringsrunder fik medarbejdere til at starte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. I dag mødtes medarbejderne, og det blev besluttet at fortsætte strejken, som nu omfatter 60 mand på savværket.

Adm. direktør Lars Hermansen er ked af, at medarbejderne har taget denne beslutning, der kan ramme produktionen hos Junckers Industrien. Men han mener ikke, at der er begået fejl i forbindelse med den nye fyringsrunde.

- Medarbejdere ved, at vi er inde i en periode, hvor vi strukturmæssig bliver nødt til at tilpasse, og denne proces har de bakket op. Men selvfølgelig skaber det frustration, at der kommer afskedigelser så kort tid efter hinanden, siger direktøren.

´Han kan ikke love, at der ikke kommer flere afskedigelser.
- Vi kan ikke udstede garantier om noget som helst - andet end at vi fra ledelsen side gør, hvad vi kan, for at skabe en virksomhed, der kan klare sig i fremtiden, siger Lars Hermansen.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling