UgensErhverv.dk

Startspærre på entreprenørmaskiner

Stort problem med stjålne maskiner på byggepladsen.

06-12-2004

Stort problem med stjålne maskiner på byggepladsen.


En fredag aften mellem klokken 23 og midnat ankom en blokvogn med gult blink og afhentede en entreprenørmaskine – en teleskoplæsser - på en byggeplads, hvor Ørum Murermesterforretning var i gang med et byggeri. Ingen naboer undrede sig, da det virkede som om, det var en del af byggeriet. Men det var det ikke.

Det var såmænd gement tyveri udført meget professionelt.

Entreprenørmaskiner er i høj kurs. Hvert år bliver der stjålet maskiner for flere hundrede millioner af kroner fra danske byggepladser. Også selv om byggepladserne i dag er godt sikret.

Men nu er det muligt at købe entreprenørmaskiner med startspærre, hvilket blandt andet Ørum Murermesterforretning har gjort efter tyveriet af deres teleskoplæsser.

Den nye maskine kommer fra Scantruck A/S i Skive, der har udviklet startspærren til deres nye produkter, men den kan også installeres i gamle maskiner.

Hos Ørum Murermesterforretning håber man, at startspærren kan frede deres nye investering. Murermester Herman Hermansen er stadig irriteret over den forsvundne teleskoplæsser.

- Det er eneste gang, jeg har mistet en maskine på den måde. Men det er da ærgerligt. Derfor har jeg fået installeret startspærre i den nye Manitou-teleskoplæsser. En startspærre, der har samme funktion som i almindelige personbiler. Det er ganske enkelt umuligt at starte teleskoplæsseren, hvis man ikke kender koden på fire tal. Dermed er risikoen for tyveri væsentligt mindsket, udtaler han.
-ls.


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling