UgensErhverv.dk

Pris til arkitektonisk lyskunstner

Weber-lysprisen 2004 tildeles kunstner for arbejdet med sampil mellem lys og arkitektur.

03-12-2004

Weber-lysprisen 2004 tildeles kunstner for arbejdet med sampil mellem lys og arkitektur

Modtageren af dette års Weber-lyspris er kunstneren Viera Collaro. Prisen gives for Viera Collaro´s mangeårige arbejdet med lys i kunstværker og kunsteriske udsmykninger i byggerier.

I dommerkomitéens begrundelse lægges særlig vægt på Viera Collaro´s evne til at udforme værker, der er i samspil med det arkitektoniske udtryk.

- Viera Collaros kunstværker er ikke blot dekoration, men autonome og selvstændige værker, hvis styrke beror på, at de ofte er planlagt i tæt samarbejde med bygherre og arkitekt. Helt konkret, men også i overført betydning, ”oplyser” Viera Collaro rummene og de mennesker, som færdes der, lyder begrundelsen for tildelingen af prisen.

Eksempler på Viera Collaro´s arbejder kan ses i Lyngby Kulturhus eller det nye Københavns Universitet på Amager.

Weber-lysprisen uddeles af Lysteknisk Selskab og tildeles personer eller virksomheder og institutioner, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats inden for lys og belysning.

Prisen er opkaldt efter landets til dato eneste lysprofessor, civilingeniør, dr.techn. Georg Weber, der levede 1903-1959.

Læs mere på www.lysteknisk.dk

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil