UgensErhverv.dk

Flere skattefradrag mod sort arbejde

Håndværksrådet anbefaler den finske model.

01-12-2004

Vismændenes forslag om at give boligejerne fradragsret for vedligeholdelsesarbejder er ikke vidtrækkende nok, hvis det står til Håndværksrådet.

- Jeg er meget positiv over for formandskabets forslag om at bekæmpe sort arbejde med et fradrag for dokumenteret vedligeholde af ejerboligen. Jeg mener, at vi bør gå skridtet videre og udbrede ordningen til også at gælde andre former for husholdningsydelser. Det har man med stor succes gjort i Finland, siger Håndværksrådets formand Poul Ulsøe.

- Et fradrag for dokumenteret vedligeholdelse vil kunne fjerne en stor del af det sorte arbejde, og det vil medvirke til, at der skabes flere jobs i mange mindre håndværksvirksomheder. Den slags jobs, der ikke flytter til Kina eller Indien. Jeg er enig i, at forslaget vil øge produktiviteten. Det vil også øge boligstandarden, siger Poul Ulsøe om Vismændenes forslag, som han altså ønsker udvidet yderligere.

I den såkaldt finske model får hver person tildelt et fradrag på 10.000 kr., der kan bruges på husholdningsservice herunder boligvedligeholdelse, omsorg og plejearbejde mv. Udføres arbejdet af en virksomhed får kunden fradrag for stor del af arbejdslønnen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling