UgensErhverv.dk

Sikkerhedspris til DR Byen

Får EU’s arbejdsmiljøpris for god organisering af byggeprojekt.

29-11-2004

Får EU’s arbejdsmiljøpris for god organisering af byggeprojekt.


Byggeprojektet DR Byen har fået en EU-pris, European Good Practice Award 2004, for at være en af de sikkerhedsmæssigt bedst organiserede byggerier i Europa i år.

DR Byen er udpeget som den ene af fem europæiske vindere. De øvrige fire vindere af årets arbejdsmiljø-pris er Holland, Sverige, Østrig og Finland.

Prisen fokuserede i år på arbejdsmiljøet i byggebranchen, og 25 europæiske lande havde indstillet velfungerende byggearbejdspladser til konkurrencen. I Danmark var det Arbejdstilsynet, der indstillede DR Byen til prisen.

I DR Byen har bygherren, DR, valgt at tage det overordnede, koordinerende ansvar for arbejdsmiljøet på sig, hvor det typisk er entreprenørfirmaerne, der bærer ansvaret alene. Og ifølge projektdirektør Kjeld Boye-Møller fra DR gør det en stor forskel.

- Normalt har bygherren naturligvis et medansvar via arbejdsmiljøloven, men derudover har vi i DR Byen valgt at gøre mere ud af det. For vi kan desværre se, at områder som sikkerhed ikke altid varetages tilstrækkeligt, hvis det overlades til entreprenørerne alene at tage sig af det. Arbejdsmiljøet kræver vedvarende opmærksomhed. Denne overvågning foregår bedst, hvis det er bygherren, der sætter dagsordenen, og det gør vi her i DR Byen, udtaler Kjeld Boye-Møller.

Han håber, at det kan inspirere andre bygherrer til at øge opmærksomheden på den gode byggepraksis.
-ls.

Brochurer

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne