UgensErhverv.dk

Sikkerhedspris til DR Byen

Får EU’s arbejdsmiljøpris for god organisering af byggeprojekt.

29-11-2004

Får EU’s arbejdsmiljøpris for god organisering af byggeprojekt.


Byggeprojektet DR Byen har fået en EU-pris, European Good Practice Award 2004, for at være en af de sikkerhedsmæssigt bedst organiserede byggerier i Europa i år.

DR Byen er udpeget som den ene af fem europæiske vindere. De øvrige fire vindere af årets arbejdsmiljø-pris er Holland, Sverige, Østrig og Finland.

Prisen fokuserede i år på arbejdsmiljøet i byggebranchen, og 25 europæiske lande havde indstillet velfungerende byggearbejdspladser til konkurrencen. I Danmark var det Arbejdstilsynet, der indstillede DR Byen til prisen.

I DR Byen har bygherren, DR, valgt at tage det overordnede, koordinerende ansvar for arbejdsmiljøet på sig, hvor det typisk er entreprenørfirmaerne, der bærer ansvaret alene. Og ifølge projektdirektør Kjeld Boye-Møller fra DR gør det en stor forskel.

- Normalt har bygherren naturligvis et medansvar via arbejdsmiljøloven, men derudover har vi i DR Byen valgt at gøre mere ud af det. For vi kan desværre se, at områder som sikkerhed ikke altid varetages tilstrækkeligt, hvis det overlades til entreprenørerne alene at tage sig af det. Arbejdsmiljøet kræver vedvarende opmærksomhed. Denne overvågning foregår bedst, hvis det er bygherren, der sætter dagsordenen, og det gør vi her i DR Byen, udtaler Kjeld Boye-Møller.

Han håber, at det kan inspirere andre bygherrer til at øge opmærksomheden på den gode byggepraksis.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister