UgensErhverv.dk

Danske Trælast presser leverandører

Benhård indkøbsstrategi skal geare hele værdikæden til fremtiden.

26-11-2004

Benhård indkøbsstrategi skal geare hele værdikæden til fremtiden.


Af journalist Lars Solberg

- Vi vil være krævende, sagde koncernchef i Danske Trælast, Steen Weirsøe, da han i går stod ansigt til ansigt med et par hundrede leverandører og producenter af byggevarer på Nordisk Byggevaredag 2004 i Bella Centret.

Og det var en krævende koncernchef for nordens største distributør af byggevarer – ejer blandt andet STARK-kæden og Silvan. Han gav en række tilbud, som ingen af de tilstedeværende direktører kunne sige nej til.

Der skal strammes op, og det betyder nye krav til leverandørerne. Blandt andet ønsker Danske Trælast længere kredittid, og så vil koncernen ikke handle med leverandører, hvor forretningen ender med underskud.

- Hvis vi skal klare os i konkurrencen, skal vi udvikle os, ellers bliver vi kørt over. Vi skal koncentrere os om win-win-aftaler. Vi kan ikke bruge tid og kræfter på leverandører, hvor det ender med en dårlig forretning for begge parter, sagde Steen Weirsøe til forsamlingen, der uden at kny lyttede til de skarpe krav.

Udrensning
Ingen af de tilstedeværende satte i det hele taget de store spørgsmålstegn ved Steen Weirsøe’s udtalelser. Ingen skal have klinket noget, da der i en den kommende tid venter en større udrensning blandt leverandørerne.

I øjeblikket har Danske Trælast omkring 1.350 leverandører i hele norden. Allerede for flere måneder siden meddelte Danske Trælast, at det antal skal ned på omkring 500 leverandører.

Det betyder, at omkring 850 skal sorteres fra. Steen Weirsøe gentog det på konferencen i går, hvor han også kom ind på, at Danske Trælast i fremtiden ønsker andre betalingsbetingelser på linie med, hvad der er på området i andre lande i Europa.

Danske Trælast vil have en længere kredittid hos leverandørerne. Det forlyder, at koncernen ønsker en kredittid på 90 dage.

Kravene fra Danske Trælast blev dog ikke slynget ud uden begrundelse.
Steen Weirsøe brugte lang tid på at forklare, at baggrunden for at Danske Trælast kom med disse krav nu var, at det var en nødvendig strategi for at kunne klare sig fremover. Og det handlede ikke bare om Danske Trælast, men om at hele værdikæden skal profitere på denne strategi i det lange løb.

- Vi skal tænke på en ny måde, hvor vi alle arbejder sammen i højere grad. Først og fremmest skal vi sørge for, at det går godt for vores kunder - byggebranchen. Hvis de tjener penge, går det godt for os, og så går det godt for jer - leverandører, sagde han til forsamlingen, der tiede og måske samtykkede.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister