UgensErhverv.dk

Rockwool fortsat i fremgang

Salget steg i årets første ni måneder med ti procent, og den positive salgsprisudvikling er fortsat

26-11-2004

Salget steg i årets første ni måneder med ti procent, og den positive salgsprisudvikling er fortsat

Rockwool International A/S fik i årets første ni måneder et resultat efter skat og minoritetsinteresser på 205,1 mio. kr., hvilket er mere end dobbelt så meget som de 95,1 mio. kr., isoleringsproducenten havde i den tilsvarende periode sidste år.

Hvis der alene ses på det primære resultat før afskrivninger (EBITDA), er det steget med 152 mio. kr. til 846 mio. kr. Omsætningen steg ti procent til 6.404 mio. kr. Udsving i valutakurser har været beskedne, og målt i faste valutakurser har der været en omsætningsfremgang på 11 procent.

Den positive salgsprisudvikling fra 1. halvår er fortsat i 3. kvartal, og der er således for årets første ni måneder opnået salgspriser, der ligger godt tre procentpoint højere end i den tilsvarende periode i 2003.

Isoleringsdivisionen udviste en stigning i det eksterne salg på ti procent, og i Systems Division steg det eksterne salg med fem procent.

Koncernen anfører selv i en fondsbørs-meddelelse, at når der på trods af den pæne salgsprisudvikling og mængdestigning i salget ikke blev opnået en endnu bedre resultatfremgang, skyldes de, at indgående omkostningsstigninger opvejer salgsprisstigningerne.

Større investeringer

Der er ingen ændringer i koncernens forventninger til hele året i forhold til halvårs-meddelelsen,
bortset fra investeringer, der forventes at blive på 900 mio. kr., hvilket er en stigning i forhold til de tidligere forventninger på godt 800 mio. kr.

Stigningen i investeringerne skyldes primært fremskynding af maskinleverancer til en ny fabrik ved Skt. Petersborg i Rusland.

For året som helhed forventes en stigning i omsætningen på ni procent, og dermed fortsættes den udvikling, der startede i andet halvår 2003. Stigningen er en kombination af en øget afsætning og bedre salgspriser.

Forventningerne til resultatet fastholdes på et niveau omkring 350 mio. kr. inklusiv engangsnedskrivninger på produktionsudstyr med omkring 50 mio. kr.

Resultatforbedringen på omkring 100 mio. kr. i forhold til 2003 forventes primært at komme fra isoleringssegmentet, mens Systems Division forventes at få et resultat på niveau med året før på grund af dårlige markedsforhold i gartnerierhvervet, hvilket påvirker afsætningen i Grodan forretningen, oplyser Rockwool International A/S.
-jhan

Brochurer

 • Biokube

  Biokube

  Biologisk rensning af spildevand

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • OSCON

  OSCON

  Specialist i sports- og trægulve

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine

 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne