UgensErhverv.dk
Billund som børnenes hovedstadBillund skal udvikles til et globalt centrum for,

Billund som børnenes hovedstad

Visionen ”Billund - Capital of Children” udarbejdet af Årstiderne Arkitekter, MindFolio og Gehl Architects har netop vundet Billund Kommunes idékonkurrence

21-12-2009

Billund kan omdannes til fremtidens internationale vidensklynge om børn med forskningscenter, et børnehospital, en international skole, hotel, event- og konferencefaciliteter, nye forretningskoncepter og underholdningsaktiviteter. Alt sammen aktiviteter, der skal skabe liv og tiltrække endnu flere turister og forretningsmuligheder.

Sådan lyder blot nogle af vinder-visionerne i en netop afviklet idékonkurrence for udvikling af bymidten i Billund. Vinder-projektet er udviklet af Årstiderne Arkitekter og projektpartnerne Gehl Architects og det London-baserede MindFolio.

Visionen er udviklet med udgangspunkt i Billunds eksisterende styrker som hjemby for LEGOLAND, LEGO og senest feriecenteret Lalandia. Det stærke, internationale fundament har Årstiderne, Gehl Architects og MindFolio videreudviklet til konceptet ”Billund - Capital of Children.

- Visionen og den bærende idé er at udvikle Billund til et globalt centrum for, om og med børn. I dag findes der ikke noget sted i verden med et internationalt forsknings- og vidensmiljø omkring børn. Som Silicon Valley, der er udgangspunkt for al viden og udvikling indenfor it, forestiller vi os Billund som fremtidens vidensklynge om børn.
Et sted, hvor man underviser, praktiserer, pionerer, eksperimenterer, producerer og konsulterer. Et sted som inviterer og huser verdens mest inspirerende tænkere, siger adm. direktør Torben Klausen, Årstiderne Arkitekter A/S.

Han peger på, at Billund i forvejen har et velfungerende lokalsamfund, der er vant til at håndtere turisme og samtidig har den nødvendige infrastruktur med for eksempel international lufthavn.

”fortsætter…”
I børnenes hovedstad forestiller vinderteamet sig bl.a. et uddannelses- og forskningscenter med fakulteter som arkitektur og design, indlæring og leg samt ernæring og sundhed – alt sammen med udgangspunkt i børn. Sammen med nye faciliteter som landets første børnehospital for genoptræning og terapi, et businesscenter som ”rugekasse” for nystartede virksomheder, nye underholdnings- og forretningskoncepter og et outletcenter foreslår vinderteamet det hele placeret i og omkring Billunds bymidte.

- Som regel placeres et campus-område i en isoleret del af en by. Derved spilder man en oplagt mulighed for at styrke den eksisterende by. Vi ønsker at skabe liv i bymidten med plads til studenter- og forskerboliger, hotel og indkøbsmuligheder. Derfor skal bymidten også udvikles attraktivt og med charme, siger Torben Klausen.

I vinderprojektet indgår desuden også rekreative elementer som grønne områder, legeområder, trafik og parkering for hele bymidten.

- Vi er glade for og stolte over at have vundet. Vi har arbejdet gennem lang tid på projektet og har allerede fået mange positive tilkendegivelser – både i Danmark og i udlandet – i forhold til visionerne. Nu glæder vi os til det videre forløb med udviklingsarbejdet i Billund Kommune, siger Torben Klausen.

I det nye år vil Billund Kommune med udgangspunkt i idékonkurrencens vinderprojekt inddrage alle interesserede borgere i arbejdet med at udvikle byen til børnenes hovedstad.

tøtte

Se mere her …


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet