UgensErhverv.dk

Total EPS-isolering af huset

Med nyt byggekoncept efter passivhus-standard Isoleres fundament, terrændæk, vægge og tag med EPS

17-12-2009

Byg et passivhus med EPS-isolering fra top til bund i huset. Det er idéen med Sundolitts nye byggekoncept, Sundolitt Climate+ House, hvor bygningen isoleres i terrændæk, fundament, vægge og tag med EPS.

Det klassiske terrændæk i EPS tilføjes en såkaldt F-sokkel af specielt højisolerende EPS, der er tilsat grafit. Materialet er 20 procent bedre isolerende end normal EPS og i det ”liggende” F minimeres kuldebroer ved sokkel og linjetab.

Ovenpå F-soklen bygges væggen op med KUB-byggesystemet. Det er byggeklodser i formstøbt i ekspanderet polystyren som fungerer som et forskallingselement. Klodserne fyldes med beton og resultatet er en mur med EPS isolering på begge sider af betonkernen.

Sundolitt opfører i øjeblikket et Sundolitt Climate+ House på addressen Langager 22 i Jægerspris. Det skal ifølge producenten demonstrere at konceptet er er en ny og mere effektiv byggeløsning, som på samme tid kommer udførende, bygherre og miljøet til gavn.

Byggekonceptet er også det første resultat af Sundolitts ændrede strategi fra blot at være producent af isoleringsmaterialer til at blive leverandør af komplette byggeløsninger.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil