UgensErhverv.dk

Prisaftaler mellem Wewers og IBF

Konkurrencerådet griber for første gang griber ind overfor et moderselskabs samarbejde med et joint venture selskab.

24-11-2004

Wewers kunne i 1999 fejre 75 års jubilæum, og i 2002 blev der gennem datterselskabet Wewers Belægningssten opkøbt tre sjællandske betonvarefabrikker.
A/S Ikast Betonvarefabrik (IBF) ejer 50% af aktierne i Wewers Belægningssten A/S (WB), mens de øvrige 50% ejes af Wewers Teglværker, og disse parter har tilsyneladende kunne enes om fælles, høje priser på fælles produkter.
Konkurrencestyrelsen besøgte sidste år WB og IBF og fandt frem til dokumenter, der viste, at WB og IBF samarbejdede om at fastsætte priserne. Ledelsen i de to selskaber udvekslede prislister for at få hævet priserne på fælles produkter, og det er iflg. Konkurrencestyrelsen en overtrædelse af konkurrencelovens §6. Derfor har Konkurrencerådet pålagt virksomhederne straks at ophøre med den praksis.
Styrelsen valgte at forelægge spørgsmålet for Konkurrencerådet, der med afgørelsen i den aktuelle sag "for første gang griber ind overfor et konkurrencestridigt forhold. Samtidig fastlægges en praksis for et moderselskabs samarbejde med et joint venture selskab, der er under fælles kontrol".

Konkurrencestyrelsens dokumentation er bl.a. denne mail fra økonomichefen i IBF til direktøren i WB: "... Jeg synes derfor, det er ekstrem betænkeligt, når jeg stadig hører, at der er "stor" priskonkurrence mellem vore selskaber, når DB (dækningsbidrag) allerede sidste år er faldet med 10%".
Efterfølgende går der mange mails mellem de to virksomheder, så salgspriserne kan blive hævet og harmoniseret.

-Hag

Brochurer

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne