UgensErhverv.dk

Europæisk pris til DR Byen

Fik arbejdsmiljøprisen European Good Practice Award 2004.

24-11-2004

Arbejdsmiljøet under byggeriet i DR byen er i europæisk mesterskabsklasse. Det er nu blevet belønnet med prisen European Good Practice Award 2004, som DR Byen deler med 4 andre europæiske byggerier. I alt 25 lande havde indstillet byggerier til konkurrencen.

- DR Byen har fra starten sat klar fokus på sikkerheden i planlægningen af byggeriet og i den daglige ledelse af sikkerhedsarbejdet, derfor glæder jeg mig på DR Byens vegne over den velfortjente pris, siger Arbejdstilsynets direktør Jens Jensen, der tror på en positiv afsmittende effekt på det øvrige danske byggeri.

- Det er min opfattelse, at erfaringerne fra DR Byen kan bruges på andre byggepladser, fordi der arbejdes systematisk med information og med sikkerheden i alle byggeriets faser, lyder det fra Jens Jensen.
DR Byen har især været god til kommunikation på byggepladsen bl.a. gennem byggepladsavis, opslagstavle, elektronisk ugebrev, kampagner, sikkerhedsmøder, obligatoriske og frivillige sikkerhedskurser og arbejder med en såkaldt ’ambassadør’ ude på byggepladsen, som skal styrke den daglige kommunikation mellem håndværkere og byggeledelse.

Bygherren styrer miljøet
Tilrettelæggelsen af arbejdet med arbejdsmiljøet i DR Byen har været atypisk. Det er nemlig bygherren selv, der har valgt at tage ansvaret på sig, hvor det ofte er de store entreprenører, der bærer ansvaret alene.

- Normalt har bygherren naturligvis et medansvar via arbejdsmiljøloven, men derudover har vi i DR Byen valgt at gøre mere ud af det. For vi kan desværre se, at områder som sikkerhed ikke altid varetages tilstrækkeligt, hvis det overlades til entreprenørerne alene at tage sig af det. Arbejdsmiljøet kræver vedvarende opmærksomhed. Denne overvågning foregår bedst, hvis det er bygherren, der sætter dagsordenen, og det gør vi her i DR Byen, forklarer projektdirektør Kjeld Boye-Møller.

I DR Byen sørgede bygherren for fælles kantine og fælles omklædning til alle, vedligeholdelse af veje og toiletter på byggepladsen, vagt/security, logistik og koordination af kranerne på pladsen. Samtidig er der et økonomisk incitament indbygget i miljøarbejdet, idet der hvert halve år uddeles arbejdsmiljøpriser og optjent sikkerhedsbonus til de arbejdssjak, der er gode til at overholde sikkerhedsreglerne. De mindre dygtige sjak tildeles minuspoints og får derfor mindre bonus.

- mir

Brochurer

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne