UgensErhverv.dk

Europæisk pris til DR Byen

Fik arbejdsmiljøprisen European Good Practice Award 2004.

24-11-2004

Arbejdsmiljøet under byggeriet i DR byen er i europæisk mesterskabsklasse. Det er nu blevet belønnet med prisen European Good Practice Award 2004, som DR Byen deler med 4 andre europæiske byggerier. I alt 25 lande havde indstillet byggerier til konkurrencen.

- DR Byen har fra starten sat klar fokus på sikkerheden i planlægningen af byggeriet og i den daglige ledelse af sikkerhedsarbejdet, derfor glæder jeg mig på DR Byens vegne over den velfortjente pris, siger Arbejdstilsynets direktør Jens Jensen, der tror på en positiv afsmittende effekt på det øvrige danske byggeri.

- Det er min opfattelse, at erfaringerne fra DR Byen kan bruges på andre byggepladser, fordi der arbejdes systematisk med information og med sikkerheden i alle byggeriets faser, lyder det fra Jens Jensen.
DR Byen har især været god til kommunikation på byggepladsen bl.a. gennem byggepladsavis, opslagstavle, elektronisk ugebrev, kampagner, sikkerhedsmøder, obligatoriske og frivillige sikkerhedskurser og arbejder med en såkaldt ’ambassadør’ ude på byggepladsen, som skal styrke den daglige kommunikation mellem håndværkere og byggeledelse.

Bygherren styrer miljøet
Tilrettelæggelsen af arbejdet med arbejdsmiljøet i DR Byen har været atypisk. Det er nemlig bygherren selv, der har valgt at tage ansvaret på sig, hvor det ofte er de store entreprenører, der bærer ansvaret alene.

- Normalt har bygherren naturligvis et medansvar via arbejdsmiljøloven, men derudover har vi i DR Byen valgt at gøre mere ud af det. For vi kan desværre se, at områder som sikkerhed ikke altid varetages tilstrækkeligt, hvis det overlades til entreprenørerne alene at tage sig af det. Arbejdsmiljøet kræver vedvarende opmærksomhed. Denne overvågning foregår bedst, hvis det er bygherren, der sætter dagsordenen, og det gør vi her i DR Byen, forklarer projektdirektør Kjeld Boye-Møller.

I DR Byen sørgede bygherren for fælles kantine og fælles omklædning til alle, vedligeholdelse af veje og toiletter på byggepladsen, vagt/security, logistik og koordination af kranerne på pladsen. Samtidig er der et økonomisk incitament indbygget i miljøarbejdet, idet der hvert halve år uddeles arbejdsmiljøpriser og optjent sikkerhedsbonus til de arbejdssjak, der er gode til at overholde sikkerhedsreglerne. De mindre dygtige sjak tildeles minuspoints og får derfor mindre bonus.

- mir

Brochurer

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver

 • Rodahl Stilladser

  Rodahl Stilladser

  Rodahl Stilladser har mere end 60 års erfaring som leverandør til byggebranchen.

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • DUCO

  DUCO

  Markedsledende i afvandingsteknik

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • Biokube

  Biokube

  Biologisk rensning af spildevand

 • Nicolaisen & Larsen

  Nicolaisen & Larsen

  Nye JCB maskiner

 • Kingo

  Kingo

  Miljørigtig nedbrydning

 • NEWTEK

  NEWTEK

  Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

Uge 28: Konkurser i byggeriet

Uge 28: Konkurser i byggeriet

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Rambøll bliver den gamle Storstrømsbroens endeligt

Rambøll bliver den gamle Storstrømsbroens endeligt

Vejdirektoratet har valgt Rambøll som hovedrådgiver på nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro. Projektet, der har en samlet værdi på 330 millioner kroner, er det største nedrivningsprojekt af et bygværk nogensinde i Danmark

Der skal være styr på CO2-udledning ved Femern-byggeri

Der skal være styr på CO2-udledning ved Femern-byggeri

Hvis kravene i kontrakterne ikke bliver overholdt, har Femern A/S en række sanktionsmuligheder til rådighed med henblik på at bringe orden i forholdene

Banedanmark magter ikke deres opgaver

Banedanmark magter ikke deres opgaver

Venstre ønsker først og fremmest ’tog til tiden’, før politikerne kaster sig over nye store jernbaneprojekter