UgensErhverv.dk

Gratis program om brandsikkerhed

Beregningsprogram om brandkrav i byggeri af letklinkerbeton kan hentes frit på internettet.

24-11-2004

Beregningsprogram om brandkrav i byggeri af letklinkerbeton kan hentes frit på internettet

Et nyt beregningsprogram om brandkrav i byggeri af letklinkerbeton er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og BIH, en fraktion under Dansk Beton industriforening.

Programmet stilles gratis til rådighed for projekterende og kan downloades fra www.bih.dk.

Bag beregningerne står fuldskala brandforsøg med blandt andet tre meter høje vægge af letklinkerbeton. Formålet er at lette dimensioneringen af vægge og dæk i projekteringsfasen ud fra byggeriets type.

Brandkrav til byggeri afspejler, hvor hurtigt beboerne skal forlade boligen, hvis der opstår brand. Kravene til elementers bæreevne er derfor forskellige for et etplans parcelhus og et højt etagebyggeri, ligesom der skal tages højde for, om det er et hjem til handicappede beboere eller ældre.

Programmerne beregner bæreevnen af en væg eller et dæk af letklinkerbeton, der påvirkes af en standardbrand efter ISO 834. Med vægprogrammet kan man variere væggenes tykkelse, højde, densitet og styrkeparametre, ligesom der i dækprogrammet kan vælges mellem blandt andet forskellige dæktyper, tykkelser og armeringer.

Civilingeniør, lektor Kristian Hertz, Institut for Bygninger og Energi på DTU, står bag beregningerne, som er blevet afprøvet gennem omfattende brandforsøg på Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

www.bih.dk

- tm,nn

Brochurer

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne