UgensErhverv.dk

Boret fjernvarmetunnel under København

Rørene skal lægges i en fire km lang tunnel - 30 meter ned i undergrunden.

23-11-2004

Rørene skal lægges i en fire km lang tunnel - 30 meter ned i undergrunden.


Et nyt stort anlægsprojekt går snart i gang i København. I løbet af foråret 2005 begynder arbejdet til en fjernvarmetunnel, der skal gå fra Amagerværket til Fredensgade. Det unikke ved projektet er, at tunnelen skal bores og ikke graves ned. Baggrunden for dette metodevalg er blandt andet at undgå trafikkaos i det centrale København.

Det er Københavns Energi, der står bag projektet. Og konsulentfirmaet Cowi A/S skal projektere og føre tilsyn med tunnelen. Miljø- og Forsyningsudvalget i København har bevilget 750 millioner kroner til projektet.

Ifølge Københavns Energi er den nye tunnel en nødvendig modernisering af dampproduktionen. De gamle produktionsanlæg for fjernvarmedamp er blevet for gamle og har høje drifts- og vedligeholdsudgifter.

Københavns Energi har derfor sammen med Energi E2 besluttet, at den bedste løsning er at flytte en del af dampproduktionen til Amagerværket og at etablere en fjernvarmetunnel fra Amagerværket til dampområdet i København, hvor den skal støde til det øvrige rørnet.

- De ældre dampproducerende anlæg kræver store vedligeholdsudgifter for at opretholde forsyningssikkerheden og sikkerheden for medarbejderne. Som følge af moderniseringen sparer Københavns Energi i alt 50 mio. kr. årligt, udtaler varmechef i Københavns Energi, Astrid Birnbaum, i forbindelse med projektet

Tunnelen skal gå fra Amagerværket til Turbinehallerne ved Borgergade og derfra videre til Fredensgade lige på den anden side af søerne. Den vil løbe både under Københavns Havn og Amalienborg.
Tunnelen forventes færdig i 2009.
-ls.

Brochurer

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Hjælp til at dokumentere bæredygtigt byggeri

Snart bliver det muligt at dokumentere bæredygtigt byggeri med et par enkelte klik

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Dansk arkitektfirma scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den norske by Ski vinder Urban Power den tredje norske åbne arkitektkonkurrence inden for det seneste år

Webinar for arkitekter

Webinar for arkitekter

Sådan får du flere af de gode opgaver. Deltag i gratis webinar om at udvikle din forretning ved hjælp af salg, branding, kommunikation og networking.

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Godt håndværk kan ikke erstattes af robotter

Specialsnedker Svend Odgaard producerer vinduer og døre med de fineste håndværksmæssige detaljer. F.eks. kræver buede vinduer og specialsprosser et helt særligt håndværk, som en robot ikke kan efterligne