UgensErhverv.dk

Database med boligers tilgængelighed

Oplysninger om tilgængeligheden i almene boliger skal samles i database.

23-11-2004

Oplysninger om tilgængeligheden i almene boliger skal samles i database

Oplysninger om tilgængeligheden i de bedst egnede almene boliger i Danmark vil i efteråret 2006 være lagt ind i en database. Alle vil kunne få adgang til basen, som udvikles af Dansk Center for Tilgængelighed og kommer til at omfatte 520.000 almene boliger i Danmark.

Har boligen handicapvenlige dørtrin? Er der elevator? Er lejligheden velegnet til kørestolsbrugere? Det er eksempler på spørgsmål, som databasen vil kunne give svar på.
Ideen til registreringen kommer fra De Vanføres Boligselskab, og Landsbyggefonden står for finansieringen.

Databasen vil give geografisk overblik over almene boligers tilgængelighed ud fra nogle grundkrav, som opstilles på landsplan eller for et bestemt område i landet. Det vil også være muligt at søge efter boliger ved at indtaste specifikke krav om ønsker.

Som udgangspunkt er basen især til gavn for personer med bevægelseshandicap. Men basen vil senere blive udviklet, så den også kan bruges af personer med andre krav i forhold til tilgængelighed.

- tm,nn

Brochurer

Bureaukrati forhindrer klimatilpasning

Bureaukrati forhindrer klimatilpasning

Det skal gøres ’lettere og billigere’ at håndtere de stigende vandmængder. Flere projekter skal over jorden i stedet for at være gravet ned

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

'Big Brother' samfundet er ikke langt væk I et svar til Folketingets Retsudvalg afslører justitsminister Nick Hækkerup, at regeringens planer om øget overvågning vil få vidtrækkende følger for befolkningen.

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

SPONSORERET INDHOLD: Dette forår er Dinesen stolt over at tilføje endnu et lag til firmaets højkvalitets trægulve. Et produkt i smuk symbiose med Dinesens vision: Dinesen Layers Eg

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Den danske malerleverandør AcryMatic Coating skal levere den miljøvenlige maling, der skal dække Øresundsbroens 300.000 m2