UgensErhverv.dk

Ny lagerhal på få måneder

Byggefirma leverer ny lagerbygning rub og stub - uden brug af eksterne arkitekter og konsulenter.

16-11-2004

Byggefirma leverer ny lagerbygning rub og stub - uden brug af eksterne arkitekter og konsulenter.


Af Lars Solberg

I løbet af få måneder kan en virksomhed få opført en ny lagerhal eller anden bygning på mange tusinde kvadratmeter af firmaet Gråkjær Industribyg A/S, der har lanceret et nyt totalkoncept på området.

Gråkjær har specialiseret sig i at levere en hel bygning rub og stub, uden at der er brug for eksterne arkitekter, konsulenter eller andet. Mange forskellige firmaer har benyttet dem, hvis de mangler plads.

- Den store fordel for virksomhederne er, at de kan overlade hele entreprisen til os. Både hvis de har et akut behov for en ekstra lagerbygning, eller hvis de har nogle lidt mere langsigtede bygningsplaner. Efter bygningen er planlagt og aftalt med kunden, tager vi helt over, projekterer og bygger den. Det betyder, at kunderne kan koncentrere sig om det, de er bedst til. Og det er deres daglige metier. De skal ikke spekulere på at opføre bygninger. Det er vores opgave. Vi kan skabe en skræddersyet bygninger i gode kvalitet i løbet af kort tid og til billige penge, siger salgs- og projektleder Carsten Vejlgaard fra Gråkjær Industribyg.

160 bygninger om året
Byggevirksomheden er egentlig en division under Gråkjær Staldbyg A/S. Gråkjær-gruppen opfører årligt omkring 160 bygninger. Firmaet har godt 50 projektledere, tegnere og administrative medarbejdere samt omkring 120 håndværkere.

Inden for de seneste par år har de specialiseret sig i at opføre lagerhaller.
Gråkjær har således for nyligt afsluttet et større projekt i Nakskov, hvor firmaet DK Rustfri, der står for distributionen af Rosendahl-Design, blandt andet har fået en ekstra hal til lagervarerne. I alt blev det til 2500 kvadratemeter under tag, som Gråkjær Industribyg stod for.
Byggefirmaet er efterhånden ret erfarne med denne slags bygninger.

- Vi ved, hvad disse typer virksomheder har brug for, og hvordan de bedst indretter lagerbygninger. Når vi mødes med kunderne, taler vi samme sprog, hvilket er vigtigt, når vi skal nå frem til et tilfredsstillende resultat, fortæller Carsten Vejlgaard.

Vareflow
Det betyder, at i startfasen bruger de tid på grundigt at aftale rammerne for bygningerne og undersøge lige nøjagtigt, hvilke behov bygningen skal tilfredsstille.

Det er meget afgørende for eksempel med en lagerhal, at man ved, hvor stort vareflowet er, så der kan indrettes det korrekte antal læsseramper og porte. Det smitter så igen af på selve indretningen af hallen.

Ifølge salgs- og projektlederen kan en typisk lagerhal opføres i løbet af tre til fem måneder - det afhænger af den konkrete bygningsopgave, og i hvilket materiale den skal opføres. Gråkjær bygger i materialer som betonelementer og andet. Men de gør også meget i stålkonstruktioner både med buer, plader og tage. Materialet er hurtigt at bygge med uden, at der bliver slækket på kvaliteten.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

BAT: Regeringen opfordrer til social dumping og arbejdskriminalitet

BAT: Regeringen opfordrer til social dumping og arbejdskriminalitet

Det vækker vrede i det socialdemokratiske bagland, at regeringen sammen med SF og de borgerlige partier har aftalt at nedsætte beløbsgrænsen for at hente udenlandsk arbejdskraft til 375.000 kroner.

Konkurser i byggeriet (Uge 26/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 26/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Sagsbehandlingstid i Bygningspuljen skal ned

Sagsbehandlingstid i Bygningspuljen skal ned

Ventetider på op til et halvt år på at få besked på, om man kan opnå tilskud til at udskifte olie- eller gasfyr til varmepumpe

Konkurser i byggeriet (Uge 26/2022 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 26/2022 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger