Stadig mange danske boliger uden bad, toilet og centralvarme.
11-11-2004
Mens villaejerne har travlt med at skifte køkken og bad i raketfart, er der stadig rigtig mange af de danske boliger, som savner de helt basale faciliteter man forbinder med et velfærdssamfund.
Således må beboerne i mere end 80.000 boliger ud på fællesgangen eller ned på badeanstalten for at vaske sig, i 30.000 boliger kan man end ikke gå på eget toilet og knap 23.000 boliger har ikke centralvarme. Og det er især københavnerne, der nøje må planlægge den personlige pleje eller forrette deres nødtørft.
Halvdelen af de badløse bor nemlig i hovedstadsområdet, i ældre lejeligheder af en standard der ikke uden videre kan forbedres, men som står til nedrivning eller drastiske renoveringsarbejder.
Det er Dansk Byggeri, der sætter spot på et overset område, når det handler om renovering og boligforbedring. Det var ellers et område, hvor der var stor aktivitet indtil 2001, hvor den støttede byfornyelse blev kraftig beskåret. Dertil kom en yderligere reduktion som følge af byfornyelsesreformen fra januar 2004.
I dag er 100 mio. kr. afsat til byfornyelse med sigte på at rette op på boligområder med sociale problemer som kriminalitet og integration, mens den traditionelle boligforbedring af utidssvarende boliger er sat på vågeblus.
Dansk Byggeri efterlyser i den forbindelse en øget indsats for de ’svage’ boliger, og en hensigtserklæring fra politikerne om at alle boliger skal have eget bad og toilet inden 2015.
- mir
online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser
Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Alt i isolering
Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
Fugttekniske løsninger
Find dine næste kunder
Lad os gøre det sammen
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler med bety
Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer
Det vækker vrede i det socialdemokratiske bagland, at regeringen sammen med SF og de borgerlige partier har aftalt at nedsætte beløbsgrænsen for at hente udenlandsk arbejdskraft til 375.000 kroner.
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Ventetider på op til et halvt år på at få besked på, om man kan opnå tilskud til at udskifte olie- eller gasfyr til varmepumpe
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger