Virksomhederne slipper med en mindre stigning i prisen for el-levering i år, meddeler Dansk Energi.
07-01-2004
Virksomhederne slipper med en mindre stigning i prisen for el-levering i år, meddeler Dansk Energi, der er en brancheforening og paraplyorganspion for energiselskaber i Danmark.
Ifølge Dansk Energi skal en mellemstor industrikunde betale 0,5 øre mere for at få ført en kilowatt-time frem til elmåleren, og de store industrikunder får en stigning 0,4 øre.
I gennemsnit er der tale om en stigning på omkring to procent uden inflation indregnet. Indregnes inflationen stiger prisen med 4,5 procent på landsplan.
Dansk Energi er nået frem til tallene efter en rundspørge blandt landets 70 elnetselskaber. Elnetselskabernes pris for at få strømmen ført frem til elmåleren figurerer på elregningen som nettarif.
Ifølge Dansk Energi burde undersøgelsen stoppe spekulationerne om, at elnetselskaberne skulle sende elforbrugerne en kæmpe ekstraregning i år.
Såvel Energitilsynet som en række energipolitikere udtrykte tidligere på året stor frygt for, at elnetselskaberne til næste år ville udskrive en milliardregning til elforbrugerne.
Energitilsynet frygtede prisstigninger på et samlet beløb på op til fire til seks mia. kr.
Elnetselskaberne er i modsætning til alle andre elselskaber ikke omfattet af konkurrencen på elmarkedet, og er derfor underkastet en kontrol af indtægter og udgifter af Energitilsynet.
Ifølge Dansk Energi skyldes stigningen i nettariffen flere faktorer.
Elliberaliseringen, der blandt andet har givet kunderne frit leverandørvalg for køb af el på markedsvilkår, påfører elnetselskaberne årlige ekstraudgifter på op mod 400 mio. kr.
Desuden planlægger regeringen at indføre stramninger, der vil svække elnetselskabernes økonomiske situation. Dansk Energi mener, at disse planer har givet uro og usikkerhed i flere selskaber, og det har puffet lidt til prisen.
Undersøgelsen omfatter ikke priserne på el på markedsvilkår, der varierer meget.
-ls.
Læs september 2023 udgaven her
DAFA tætner, dæmper og beskytter
Læs marts 2023 udgaven her
Fugttekniske løsninger
Læs juni 2023 udgaven her
Nedbrydning og Miljøsanering
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner
Tagdækkernes faldsikringssystem
Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Dansk Folkepartis skattepolitiske ordfører er rystet over enormt millionbeløb til Skatteministeriets anvendelse af Kammeradvokaten i forbindelse med udarbejdelsen af det nye ejendomsskattesystem
Genbrug af materialer og renoveringer og bliver i stigende grad et alternativ til nedrivning og nybyggeri
Selvom stoffet PCB har været forbudt i byggematerialer siden 1977, så er det stadigt lovpligtigt at screene for stoffet, ligesom der gælder strenge regler for håndtering og bortskaffelse