UgensErhverv.dk

BI: Den kommunale byggesagsbehandling skal løftes

Byggematerialeindustrien tilfreds med nyt udspil

01-11-2004

- Den kommunale sagsbehandling af byggesager er desværre ikke god nok. En ny rapport fra Erhvervs- og Byggestyrelsen bekræfter, at vores bekymringer er berettigede. Vi er derfor tilfredse med, at styrelsen i rapporten fremlægger en plan for, hvordan der skal rettes op på problemerne, siger branchedirektør, Christian Lerche, Byggematerialeindustrien under DI.
- Vi havde dog gerne set, at rapporten blandt forslagene også indeholdt klare anbefalinger af at udnytte muligheden for udlicetering af den svære tekniske side af byggesagsbehandlingen - enten til private aktører eller fælleskommunale enheder. Foreløbig har styrelsen kun besluttet at undersøge mulighederne for at inddrage disse muligheder, siger Christian Lerche.
Kommentarerne kommer efter offentliggørelsen af Erhvervs- og Byggestyrelsens analyser af problemerne i den kommunale byggesagsbehandling. Disse er lavet i samarbejde med udvalgte større kommuner. Det er der nu kommet rapporten ´Udfordringer i den kommunale byggesagsbehandling´ ud af.
BI har flere gange påpeget, at kommunernes sagsbehandling allerede for flere år siden har været afsløret som mangelfuld, uden at der af den grund har været gjort forsøg på at forbedre og effektivisere indsatsen, samt at der desuden er en direkte sammenhæng mellem små kommuner og kvalitetssvigt i bygningerne.
- Da der nu tegner sig et billede af et helt andet Danmarkskort med langt større kommuner end hidtil, tror vi på, at de fremtidige kommuner vil være i stand til at samle de nødvendige ressourcer bag en kompetent byggesagsbehandling, siger Christian Lerche.
Når den kommunale byggesagsbehandling er vigtig, skyldes det, at kommunerne er den højeste byggemyndighed her i landet. Embedsmændene på rådhuset skal både tilsikre, at byggelovgivningen bliver overholdt, de skal udføre god service over for borgerne og de skal ikke mindst arbejde for at kommunalpolitikernes ønsker til kommunens udvikling imødekommes.
Eventuelle spørgsmål kan rettes til Christian Lerche, BI, 33773378.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd