UgensErhverv.dk

Forskning til gavn for mindre virksomheder

Regeringen giver én milliard kr. til innovation og ny teknologi.

10-02-2004

Regeringen giver én milliard kr. til innovation og ny teknologi.


Over de næste tre år anvender regeringen én milliard kr. til at udvikle og modne de nye teknologier, som morgendagens virksomheder og beskæftigelse skal basere sig på.

Indsatsen tilgodeser især mindre og mellemstore virksomheder.

Midlerne fordeles gennem nye resultatkontrakter, som Rådet for Teknologi og Innovation og Videnskabsministeriet har indgået med ni GTS-instititutter (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter) for perioden 2004-2006.

Der er blandt andet fokus på udvikling af robotteknologi og intelligente sensorer til smart, effektiv industriel produktion og på mikro- og nanoteknologi, hvor potentialet er stort for nye, højteknologiske produkter.

Målgruppen er primært de mindre virksomheder, som typisk ikke selv teknologiudvikler i større skala. Kontrakterne indebærer, at GTS-institutterne over de næste tre år i alt modtager 725 mio. kr. fra Videnskabsministeriet. Hertil kommer, at institutterne selv tilvejebringer yderligere 250 mio. kr. til finansiering af aktiviteterne. Dels i form af egne midler, dels i form af midler fra internationale forskningsprogrammer.

Rådet for Teknologi og Innovation har som noget nyt gennemført en samtidig fordeling af bevillinger til alle GTS-institutter og blandt andet taget hensyn til de enkelte institutters evne til at skaffe privat medfinansiering af teknologiprojekter.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 49/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 49/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Vildt - Vildt - Vildt!

Vildt - Vildt - Vildt!

Dansk Folkepartis skattepolitiske ordfører er rystet over enormt millionbeløb til Skatteministeriets anvendelse af Kammeradvokaten i forbindelse med udarbejdelsen af det nye ejendomsskattesystem

Renovering bliver en guldgrube for de mindre byggevirksomheder

Renovering bliver en guldgrube for de mindre byggevirksomheder

Genbrug af materialer og renoveringer og bliver i stigende grad et alternativ til nedrivning og nybyggeri

Hvem har ansvaret ved PCB-forurening i bygninger?

Hvem har ansvaret ved PCB-forurening i bygninger?

Selvom stoffet PCB har været forbudt i byggematerialer siden 1977, så er det stadigt lovpligtigt at screene for stoffet, ligesom der gælder strenge regler for håndtering og bortskaffelse