UgensErhverv.dk

Kommunerne for dårlige til byggesager

Sagsbehandlernes kompetencer er forældede, lyder det fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

29-10-2004

Kommunerne er sakket bagud i forhold til udviklingen inden for byggeriet, konkluderer en rapport fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, der samtidig skal tjene som et debatoplæg for at få kommunernes sagsbehandling gjort tidssvarende.
I kommunerne fokuseres hovedsageligt på bygningers fysiske placering i kommunen og ikke så meget på byggeriets byggetekniske sider, som f.eks. de bærende konstruktioner. Samtidig er sagsbehandlerne sakket bagud på kompetencer, fordi de ikke føres ajour med byggelovgivningen og det moderne byggeris muligheder.

- Debatoplægget peger på en række områder i byggesagsbehandlingen, hvor der er behov for en indsats, hvis kommunernes byggesagsbehandling skal opfylde kravene i byggelovgivningen. Det er vores forventning, at vi gennem tæt dialog med kommunerne og iværksættelse af konkrete initiativer kan opnå reelle forbedringer, så vi kan undgå mere detailregulering og kontrol, siger Jesper Rasmussen, vicedirektør for Erhvervs- og Byggestyrelsen, der har været i dialog mellem kommuner og byggeriets aktører i udarbejdelsen af debatoplægget.

Erhvervs- og Byggestyrelsen udarbejder nu en vejledning i god byggesagsbehandling og anbefaler bl.a. dygtiggørelse af de kommunale sagsbehandlerne på viden om konstruktioner, brandforhold, isolering, indeklima mv. Endvidere lægges op til, at kommunerne skal udarbejde handlingsplaner for at styrke sagsbehandlingen, og at styrelsen fremover nøje følger udviklingen i sagsbehandlernes kvalifikationer.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister