UgensErhverv.dk

TV-reality sælger andelsboliger

Gør-det-selv bølgen udnyttes som et tilbud til køberne i nyt andelsprojekt.

29-10-2004

Mange nye andelsboliger er svære at afsætte for tiden. Men ikke i et nyt andelsprojekt i Roskilde, hvor køberne selv kan vælge indretningsniveauet. Lige fra den indflytningsklare bolig til blot et råhus med grundinstallationer, hvor andelskøberne selv kan bygge færdigt og dermed spare knapt halvdelen af indskuddet på 330.000 kr. for en 100 kvm. andelslejlighed.

- Hvis man vælger medbyg-løsningen, får man alene et råhus med grundinstallationer. Resten er tilvalg, forklarer arkitekt Jørgen Kreiner-Møller fra Nova 5 arkitekter, der har tegnet boligerne i Andelsboligforeningen Skovbæltet.
Der er samtidig mulighed for at vælge forskellige kvalitetsniveauer, et færdiginstalleret køkken kan således fås helt ned til 20.000 kr.

- Udgangspunktet var et ønske fra Roskilde Kommune om at få udviklet nye bebyggelsestyper. Vi syntes, det lød interessant og gik sammen med de øvrige parter om at udvikle en boligtype, som unge familier har råd til, hvilket jo er oplagt med de stigende boligpriser. Vi forestillede os en familie med to børn. Den ene af ægtefællerne havde et underviserjob. Den anden havde arbejde til en lidt mindre løn. Det var familier, som sad i en uhensigtsmæssigt lille andelsbolig eller lejelejlighed, fortæller forretningsfører i Seniorbo A/S, Hans Nissen.
Og målgruppen er blevet ramt godt og grundigt. Andelsforeningen rummer boliger fra 51 til 153 kvm. og næsten alle andele er blevet solgt lynhurtigt allerede inden det første spadestik i byggeriet, der tages i januar.

- Jeg tror, det skyldes en kombination af økonomi og fleksibilitet. I traditionelle andelsboligprojekter indrettes lejlighederne efter en standard, og køberne kan så vælge fra og til. I Skovbæltet kan de overtage et råhus, og hvis nogen ønsker sivtæpper på betongulve, er der mulighed for det. Vil man indrette et stort rum til bordtennis, er der ligeledes fri bane. Og ingen betaler for noget, de ikke ønsker, siger Hans Nissen.

Andelsforeningen bygges af betonelementer med trækassetter udenpå. Facaderne beklædes med gråmalet nåletræ, vinduer med hvide trærammer og mørkegråt ståltag.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister