UgensErhverv.dk

TIB går sammen med to forbund

Først fælles a-kasse, så venter et fælles forbund forude.

28-10-2004

TIB forlover sig med Malerforbundet og Blik- og Rørarbejderforbundet. De tre forbund går sammen om at danne en fælles a-kasse og samarbejdet kan på sigt udvikle sig til ét sammenhængende forbund.

- Det, vi prøver nu, er at skabe en fælles a-kasse. Men det er vel i denne situation som i andre forhold, at samarbejdet kan udvikle sig. Så lad os se, hvad der ad åre kan ske, sagde TIB-formand Arne Johansen i sin mundtlige beretning på den igangværende TIB-kongres i Falkoner Centeret.

Det indledende samarbejde om a-kassen ventes klar til vedtagelse af de implicerede forbund inden 2007, og et udvalg skal strikke en model sammen, hvor målet er en a-kasse, der er en integreret del af forbundene.

- Målet for os i TIB er, at sådan en a-kasse skal fast forankres i forbundenes samlede faglige arbejde og ikke være frit svævende i et organisatorisk ingenmandsland, lød det fra Arne Johansen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister