UgensErhverv.dk

Tjek på bygningers tæthed

Nyt forslag kræver, at bygherre skal have styr på utætheder.

27-10-2004

Erhvervs- og Byggestyrelsens nye forslag til bygningsreglement betyder ifølge Teknologisk Institut, at der fastsættes grænseværdier for en bygnings tæthed. Det medfører, at en kommune med de nye grænseværdier i hånden kan forlange af bygherren, at han skal attestere, at et nybyggeri lever op til de gældende krav.

Ifølge Teknologisk Institut vil reglerne også omfatte større renoveringsprojekter.

Instituttet tilbyder en udføre en sådan tætheds-undersøgelse, der kombinerer termografi med en metode, hvor luften pumpes ud af huset.

- Vi får typisk henvendelser fra boligselskaber, andelsboligforeninger, større erhvervskunder samt private boligejere, som vil have et overblik over, hvordan deres hus har det, og hvad de eventuelt kan gøre for at udbedre fejlene. Fejlene kan ofte føres tilbage til dårligt udført arbejde, som i nogle tilfælde skyldes mangler i projekteringsfasen eller materiale- og konstruktionsproblemer. Utætte bygninger er typisk et problem i enten dårligt nybyggeri eller i ældre renoveringsmodne huse, udtaler civilingeniør Lars Olsen fra afdelingen Byggeri hos Teknologisk Institut.
-ls

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister