Nyt og let mandskabsmodul gør op med det traditionelle mandskabsmodul
22-05-2009
Traditionelt er der ikke blevet kræset for hverken miljø i skurvognen eller forsøgt taget hensyn til miljøet generelt, når der er blevet fremstillet skurvogne og mandskabsmoduler.
Det har firmaet Eurowagon.dk nu lavet om på med produktet ModulLet.dk, der er et mandskabsmodul for 10 personer med bad, toilet, omklædning og spiserum.
Modulet adskiller sig væsentlig fra de mandskabsmoduler, der ellers findes på markedet.
ModulLet vejer kun 2500 kg. mod ca. 6.000 kg. for et modul i træ eller metal. Det nye letvægtsmodul er bygget op på en varmgalvaniseret ramme og vægge, bund og tag er sandwich paneler med glasfiber på begge sider. Imellem glasfiberen sørger polyuretan (pur) for isoleringen.
-Vi producerer i forvejen en lang række skurvogne og mandskabsvogne på hjul. Her er de store forcer mobiliteten, overfladen og letheden. Disse kvaliteter ville vi overføre til et modul uden hjul. Man har i alt for mange år haft en fastgroet forestilling om, hvordan et mandskabsmodul skulle se ud, og hvilke materialer det skulle være lavet af, lyder det fra direktør hos Eurowagon.dk, Jens Vestergaard
”fortsættes…”
Eurowagon.dk derfor i gang med at udvikle det nye produkt, der har fået navnet ModulLet.dk.
- Vi har ikke kunnet bruge vores normale sandwichelementer, som vi bruger til vores mobile enheder. Fra starten satte vi os som mål at ModulLet skulle kunne stables, derfor måtte vi gøre brug af nogle kraftigere sandwichelementer.
Vi ønskede også at lave et produkt der mht. til isolering var bedre end de øvrige produkter på markedet. Vi har derfor 80 mm isolering i vægge og 100 mm isolering i gulv og tag. Det svarer til 160 mm og 200 mm i konventionel isolering, dermed har vi et produkt, der belaster pengepung og miljø mindre end andre moduler, siger Jens Vestergaard.
Med det nye produkt er der flere gevinster til miljøet. Modulet vejer kun 2.500 kg og er derfor billigere at transportere end de traditionelle moduler. Der stilles færre krav til underlaget og den generelle håndtering er billigere, nemmere og mindre ressource krævende. Alt lys er sensorlys, og så arbejdes der på at tilbyde at indbygge en natsænknings enhed, hvor temperaturen indendøre kan tidsreguleres og fjernstyres.
De første ModulLet står allerede ude på en byggeplads. Fredericia Skurvogne A/S, en af landets største udlejere af skurvogne, har allerede købt flere af fremtidens mandskabsmoduler.
-Vi tror, at ModulLet er fremtidens mandskabsmoduler. Fredericia Skurvogne vil være med til at præge fremtiden indenfor udlejning af skurvogne og mandskabsmoduler. Derfor er det naturligt at investere i ModulLet, der i forhold til traditionelle mandskabsmoduler netop repræsentere fremtiden, lyder det fra direktør for Fredericia Skurvogne A/S, Per Mikkelsen.
Det nye produkt er ifølge Eurowagon.dk på alle måde konkurrencedygtigt.
- Vores produkt vil prismæssigt ligge på niveau med de øvrige produkter, men vi mener at fordelene er så mange, at valget derfor bør være let for kunderne.
Man får et produkt der er moderne og tidssvarende. Og tiden, hvor medarbejderne måtte nøjes med en skurvogn, der både var dårligt isoleret, havde et elendigt indeklima og samtidig ikke var særlig kønne, den tid må være forbi, lyder det fra salgsdirektør Jesper Bendixen, der også fremhæver glasfiber ude og inde som et plus, da overfladen er nem at vedligeholde og renholde.
tøtte
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Læs november 2023 udgaven her
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs september 2023 udgaven her
Henrik Mielke, forperson for Renoverprisens nomineringsudvalg, og direktør i Pihl & Søn, svarer på seks skarpe spørgsmål fra BygTek
Ny vandnorm og nye krav til asbesthåndtering er blot de seneste opdateringer, der kræver efteruddannelse af VVS-installatørerne
Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der administreres af ATP, vil kun oplyse fire regnskabstal, og dermed må revisorerne ifølge Dansk Håndværk arbejde i blinde
Foreningen af Rådgivende Ingeniører(FRI) udarbejdet en ny branchevejledning for jordhåndteringsområdet