UgensErhverv.dk

Tak for dårlig omtale

Endnu flere polske håndværkere i Danmark

25-10-2004

Den gamle læresætning om, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, kan den danske bygmester, Ole Thuesen, skrive under på. Med bopæl i Polen sender han gerne billig polsk arbejdskraft til Danmark. Ifølge ham har den megen negative omtale af hans virke givet ham masser af gratis markedsføring, som nu er løbet op i ordrer på ti huse og to sommerhuse i Danmark.

Til gengæld er han træt af fagforeninger, og derfor udfører hans eget firma, Biomax, ikke flere arbejder i Danmark, men er rykket til Norge. Derimod repræsenterer han nu en række andre polske firmaer, som udfører opgaver her i landet, og som han afviser vil tegne overenskomst med nogen fagforening.

Hårdt presset valgte Ole Thuesen selv at tegne overenskomst med Træ-Industri-Byg (TIB), men den alliance er ikke endt lykkeligt, og parterne mødes nu i Arbejdsretten. Efter TIB´s opfattelse overholder Biomax ikke de indgåede aftaler, men prøver tværtimod at sno sig uden om, og klager over, at de ikke kan få dokumentation for, at han har betalt sine ansatte, som aftalt. Omvendt siger Ole Thuesen, at han ikke har noget at skjule, og at hans papirer er i orden.

Ifølge Ole Thuesen har han været oppe på at beskæftige mere end 50 polakker i Danmark, og nævner, at mange kunder har henvendt sig til ham blandt andet takket være fagforeningerne. Samtidig er han begyndt at sortere i kunderne, og tager nu - efter at have mistet penge - bankoplysninger på folk for at sikre, at han ikke går glip af indtægter.

Brochurer

Kommentar: Det fordømte forår!

Kommentar: Det fordømte forår!

Det er kun godt en måned siden, at alt så lyst ud for Danmarks fremtid med en ’teflonøkonomi’, der aldrig havde været stærkere, og med udsigten til velfærd og velstand.

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Nyeste udgave af Toyota RAV4 er på flere punkter et meget positivt bekendtskab, hvor overskriften på denne anmeldelse sætter en tyk streg under det, der overraskede mest

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Udsigt til færre bolighandler og renoveringer af huse og lejligheder, viser nye tal fra Dansk Byggeri

Elbiler får flere ladestandere

Elbiler får flere ladestandere

Hos Tekniq Arbejdsgiverne man glade for, at et bredt flertal i Folketinget nu vil bruge 50 mio. kr. på opstilling af flere ladestandere til elbiler. Men der er brug for flere og løbende investeringer, lyder det