UgensErhverv.dk

Badeværelset frem i facaden

I Havnefrontens dyreste lejligheder er badeværelset et rum med udsigt og indlevelse.

25-10-2004

I Havnefrontens dyreste lejligheder er badeværelset et rum med udsigt og indlevelse

Af Niels NielsenEjerne af penthouselejligheden i Fionia Hus kan efter en hård arbejdsdag slappe af med et karbad og solnedgangen over København. – Foto: Tom Bartho.Badeværelset har længe været spået samme udvikling som køkkenet, der er gået fra et lille aflukket og stramt funktionelt indrettet rum til at være et opholdsrum integreret med boligens øvrige funktioner.
I de mest eksklusive af de mange nye lejligheder langs Københavns havnefront ses de første tegn på denne udvikling, der har smittet af på lejlighederne længere nede i hierarkiet.

Fred og ro
I badeværelset på den største og dyreste penthouselejlighed i boligbebyggelsen Fionia Hus i den nye bydel Havnestad er der fra det fritstående badekar udsigt til Havneløbet.

Facaden udgøres af et etagehøjt glasparti, der åbner rummet mod omgivelserne, og hvis det var oplukkeligt ville give direkte udgang til lejlighedens store tagterrasse.

En sjælden udnyttelse af dagslyset og boligens beliggenhed i badeværelset, der alt for ofte er gemt af vejen i en kerne midt i lejlighedsplanen.

- Badeværelset er efterhånden et af de få steder i boligen med fred og ro. En af tankerne med indretningen af badeværelset har været en romantisk forestilling om, at man efter en hektisk hverdag kunne slappe af i badekaret og nyde solnedgangen over havnen og byen, fortæller projektleder Paul Hvid fra Kasper Danielsen Arkitekter, der har stået for udformningen af Fionia Hus.

Badekultur
Badeværelset er opdelt i midten af en fritstående vægskive, der inddeler rummet i to zoner. Ud mod glasfacaden er en decideret badezone, der udover badekarret er ustyret med en bruser. Til den anden side ligger et mere praktisk indrettet område med toilet, en bænk i træ og to håndvaske under et stort spejl.

- I tanken bag indretningen ligger også et forsøg på at skabe en form for badekultur på badeværelset, hvor det at vaske sig er en social ting, uddyber Paul Hvid.

Et håndfast eksempel på det sociale element er de to håndvaske, der rent praktisk gør det muligt for to personer at vaske sig samtidig.
Konceptet med to håndvaske er også anvendt i de lidt mindre eksklusive lejligheder på de underliggende etager.

- To håndvaske kan være meget praktisk for en familie, hvor der om morgenen er myldretid på badeværelset og flere gerne vil til på samme tid, fortæller Paul Hvid.

Unikke boliger
I en bebyggelse som Fionia Hus er badeværelset også et vigtigt salgs- og konkurrenceparameter i kampen om kunderne til lejlighederne i dyre prisklasse.

- Vi lægger vægt på at skabe unikke boliger, hvor køberne får en speciel oplevelse. Her er badeværelsets udformning og indretning af stor betydning, og specielt når det drejer sig om de allerdyreste som penthouselejligheden i Fionia Hus, fortæller projektdirektør Niels Thorup fra bygherren, JM Danmark, der også står for salget af boligerne.

Penthouselejligheden har et nettoareal på 171 m2 og er sat til en markedspris på cirka seks millioner.
Brochurer

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

Der er ikke nær VE-kurser nok til, at VVS-installatører kan nå at blive VE-certificerede, inden kravet træder i kraft 15. oktober

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

  Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Hos Roust Træ er der ingen negativ corona-effekt. I stedet er spær- og elementproducenten kommet på den grønne gren med øget efterspørgsel på de bæredygtige byggeelementer

Konkurrenterne får frit spil

Konkurrenterne får frit spil

En af de VVS-virksomheder, der er kommet i klemme i det fremskudte VE-krav, er Mainz i Tune mellem Roskilde og Greve.