UgensErhverv.dk

Badeværelset frem i facaden

I Havnefrontens dyreste lejligheder er badeværelset et rum med udsigt og indlevelse.

25-10-2004

I Havnefrontens dyreste lejligheder er badeværelset et rum med udsigt og indlevelse

Af Niels NielsenEjerne af penthouselejligheden i Fionia Hus kan efter en hård arbejdsdag slappe af med et karbad og solnedgangen over København. – Foto: Tom Bartho.Badeværelset har længe været spået samme udvikling som køkkenet, der er gået fra et lille aflukket og stramt funktionelt indrettet rum til at være et opholdsrum integreret med boligens øvrige funktioner.
I de mest eksklusive af de mange nye lejligheder langs Københavns havnefront ses de første tegn på denne udvikling, der har smittet af på lejlighederne længere nede i hierarkiet.

Fred og ro
I badeværelset på den største og dyreste penthouselejlighed i boligbebyggelsen Fionia Hus i den nye bydel Havnestad er der fra det fritstående badekar udsigt til Havneløbet.

Facaden udgøres af et etagehøjt glasparti, der åbner rummet mod omgivelserne, og hvis det var oplukkeligt ville give direkte udgang til lejlighedens store tagterrasse.

En sjælden udnyttelse af dagslyset og boligens beliggenhed i badeværelset, der alt for ofte er gemt af vejen i en kerne midt i lejlighedsplanen.

- Badeværelset er efterhånden et af de få steder i boligen med fred og ro. En af tankerne med indretningen af badeværelset har været en romantisk forestilling om, at man efter en hektisk hverdag kunne slappe af i badekaret og nyde solnedgangen over havnen og byen, fortæller projektleder Paul Hvid fra Kasper Danielsen Arkitekter, der har stået for udformningen af Fionia Hus.

Badekultur
Badeværelset er opdelt i midten af en fritstående vægskive, der inddeler rummet i to zoner. Ud mod glasfacaden er en decideret badezone, der udover badekarret er ustyret med en bruser. Til den anden side ligger et mere praktisk indrettet område med toilet, en bænk i træ og to håndvaske under et stort spejl.

- I tanken bag indretningen ligger også et forsøg på at skabe en form for badekultur på badeværelset, hvor det at vaske sig er en social ting, uddyber Paul Hvid.

Et håndfast eksempel på det sociale element er de to håndvaske, der rent praktisk gør det muligt for to personer at vaske sig samtidig.
Konceptet med to håndvaske er også anvendt i de lidt mindre eksklusive lejligheder på de underliggende etager.

- To håndvaske kan være meget praktisk for en familie, hvor der om morgenen er myldretid på badeværelset og flere gerne vil til på samme tid, fortæller Paul Hvid.

Unikke boliger
I en bebyggelse som Fionia Hus er badeværelset også et vigtigt salgs- og konkurrenceparameter i kampen om kunderne til lejlighederne i dyre prisklasse.

- Vi lægger vægt på at skabe unikke boliger, hvor køberne får en speciel oplevelse. Her er badeværelsets udformning og indretning af stor betydning, og specielt når det drejer sig om de allerdyreste som penthouselejligheden i Fionia Hus, fortæller projektdirektør Niels Thorup fra bygherren, JM Danmark, der også står for salget af boligerne.

Penthouselejligheden har et nettoareal på 171 m2 og er sat til en markedspris på cirka seks millioner.
Brochurer

 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne

 • Dorch & Danola

  Dorch & Danola

  Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.

 • OSCON

  OSCON

  Specialist i sports- og trægulve

 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration

 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning

 • Vika vinduer

  Vika vinduer

  Lad os gøre det sammen

 • Højvang Laboratorier

  Højvang Laboratorier

  -et privatejet laboratorium med speciale i miljøanalyser.

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • James Hardie

  James Hardie

  Alt inde for facebeklædning

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

Færre klager over håndværkerens arbejde

Færre klager over håndværkerens arbejde

Byggeriets Ankenævn modtog sidste år 693 klagesager. Det er et fald på 48 sager i forhold til 2018, og det laveste antal i tre år. Det er cirka hver tredje boligejer, der får helt eller delvist medhold

Arbejde for milliarder venter på de unge i kloakken

Arbejde for milliarder venter på de unge i kloakken

Danske Kloakmestre og Byggeriets Uddannelser stikker hovederne sammen for at imødegå katastrofal mangel på rørlæggere og kloakmestre

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

To nye BIM-standarder er netop udkommet på dansk. Standarderne skal være med til at lette samarbejdet mellem byggeriets parter, uanset om man er stor entreprenør eller mindre underleverandør

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Træinformation sætter fokus på de muligheder, der opstår, når man bygger med krydslamineret træ