UgensErhverv.dk

Fokus på bolig og velfærd

Nyt forskningscenter undersøger sammenhæng mellem bolig og livsforløb.

22-10-2004

Nyt forskningscenter undersøger sammenhæng mellem bolig og livsforløb.


Et nyt forskningscenter skal undersøge, hvordan borgernes valg af bolig hænger sammen med det generelle livsforløb – hvordan boligen afspejler borgerens sociale liv.

Det er Fonden Realdania, der står bag det nye projekt.

Forskningscentret får titlen ”Center for Bolig og Velfærd – Realdania forskning” og bliver tværfagligt og tværinstitutionelt med en række forskningsområder involveret - sociologi, økonomi, antropologi, politologi, arkitektur og andre samfundsøkonomiske og humanistiske fagområder. Forskerne kommer fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Kunstakademiets Arkitektskole og Statens Byggeforskningsinstitut

Ud over den direkte sammenhæng for den enkelte borger med hensyn til boligvalg, skal centret også sætte fokus på konsekvenserne af overgangen fra statslig politisk regulering til øget markedsregulering.

Der sættes også fokus på den sociale og etniske opdeling på boligmarkedet og de muligheder, der er for at forebygge problemer gennem lokale løsninger.

- Viden om samspillet mellem bolig og velfærd har konkret betydning både for den enkelte og for samfundet som sådan. Vi håber, at Centrets forskning er med til at skabe et bedre videns- og beslutningsgrundlag på boligområdet. Og vores mål er, at centrets forskning bliver vedkommende og anvendelig for boligmarkedets aktører i praksis. Det gælder lige fra de statslige og kommunale myndigheder, over boligorganisationer, ejendomsejere og –administratorer til boligejere og -lejere, udtaler direktør i Fonden Realdania, Hans Peter Svendler, i forbindelse med lanceringen af projektet.
-ls.

Brochurer

Kommentar: Det fordømte forår!

Kommentar: Det fordømte forår!

Det er kun godt en måned siden, at alt så lyst ud for Danmarks fremtid med en ’teflonøkonomi’, der aldrig havde været stærkere, og med udsigten til velfærd og velstand.

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Toyota RAV4: Ægte japansk klasse

Nyeste udgave af Toyota RAV4 er på flere punkter et meget positivt bekendtskab, hvor overskriften på denne anmeldelse sætter en tyk streg under det, der overraskede mest

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Corona-krise skaber usikkerhed på boligmarkedet

Udsigt til færre bolighandler og renoveringer af huse og lejligheder, viser nye tal fra Dansk Byggeri

Elbiler får flere ladestandere

Elbiler får flere ladestandere

Hos Tekniq Arbejdsgiverne man glade for, at et bredt flertal i Folketinget nu vil bruge 50 mio. kr. på opstilling af flere ladestandere til elbiler. Men der er brug for flere og løbende investeringer, lyder det