UgensErhverv.dk

Tømrer-lærlinge igen i høj kurs

Teknisk skole kan melde udsolgt af lærlinge

21-10-2004

I flere år har både lærere og lærlinge på tekniske skoler revet sig i håret over ikke at kunne finde nok praktikpladser. I Århus er billedet nu vendt, og for første gang i lang tid kan Aarhus tekniske Skole melde udsolgt, når byggefirmaer søger en lærling. Skolen har før har haft op mod 150 tømrerlærlinge i skolepraktik. I dag er tallet reduceret til 20, som har fået del-aftaler med en tømrermester.

Det hænger dels sammen med, at de ældre firmaer tager flere lærlinge ind, og dels at skolen har fået kontakt med nye, som gerne vil have de unge ind, og så går det generelt hurtigere med at få virksomhederne til at skrive under på en lærlinge-kontrakt.

Oveni har flere entreprenører taget flere struktør-elever til sig inden for jord og beton. Det er sket efter en ekstraordinær indsats med besøg hos entreprenører også i yderområderne, og resultatet er, at alle eleverne nu har en læreplads.

Med til at skabe opmærksomhed om problemet er et såkaldt Kampagneudvalg nedsat med det mål at skaffe flere lære- og elevpladser. I foråret udsendte det en opfordring til 600 virksomheder om at ansætte nye elever og lærlinge. Formanden for udvalget er Jørgen Hansen, direktør i Hustømrerne A/S i Århus, som kan konstatere, at der nu er oprettet lærepladser i virksomheder, der ikke tidligere har taget lærlinge. Hans "eget" firma har for tiden 14 lærlinge, og kunne - målt i forhold til virksomhedens størrelse - såmænd godt tage et par stykker mere ind, erkender han.

Kampagneudvalget skulle efter planen slutte sit virke efter nytår, men i lyset af de gode resultater og et godt og bredt forum med deltagelse af både arbejdsgivere, arbejdstagere og erhvervsskolerne, fortsætter det arbejdet.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek