UgensErhverv.dk

Tømrer-lærlinge igen i høj kurs

Teknisk skole kan melde udsolgt af lærlinge

21-10-2004

I flere år har både lærere og lærlinge på tekniske skoler revet sig i håret over ikke at kunne finde nok praktikpladser. I Århus er billedet nu vendt, og for første gang i lang tid kan Aarhus tekniske Skole melde udsolgt, når byggefirmaer søger en lærling. Skolen har før har haft op mod 150 tømrerlærlinge i skolepraktik. I dag er tallet reduceret til 20, som har fået del-aftaler med en tømrermester.

Det hænger dels sammen med, at de ældre firmaer tager flere lærlinge ind, og dels at skolen har fået kontakt med nye, som gerne vil have de unge ind, og så går det generelt hurtigere med at få virksomhederne til at skrive under på en lærlinge-kontrakt.

Oveni har flere entreprenører taget flere struktør-elever til sig inden for jord og beton. Det er sket efter en ekstraordinær indsats med besøg hos entreprenører også i yderområderne, og resultatet er, at alle eleverne nu har en læreplads.

Med til at skabe opmærksomhed om problemet er et såkaldt Kampagneudvalg nedsat med det mål at skaffe flere lære- og elevpladser. I foråret udsendte det en opfordring til 600 virksomheder om at ansætte nye elever og lærlinge. Formanden for udvalget er Jørgen Hansen, direktør i Hustømrerne A/S i Århus, som kan konstatere, at der nu er oprettet lærepladser i virksomheder, der ikke tidligere har taget lærlinge. Hans "eget" firma har for tiden 14 lærlinge, og kunne - målt i forhold til virksomhedens størrelse - såmænd godt tage et par stykker mere ind, erkender han.

Kampagneudvalget skulle efter planen slutte sit virke efter nytår, men i lyset af de gode resultater og et godt og bredt forum med deltagelse af både arbejdsgivere, arbejdstagere og erhvervsskolerne, fortsætter det arbejdet.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

Der er ikke nær VE-kurser nok til, at VVS-installatører kan nå at blive VE-certificerede, inden kravet træder i kraft 15. oktober

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

  Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Hos Roust Træ er der ingen negativ corona-effekt. I stedet er spær- og elementproducenten kommet på den grønne gren med øget efterspørgsel på de bæredygtige byggeelementer

Konkurrenterne får frit spil

Konkurrenterne får frit spil

En af de VVS-virksomheder, der er kommet i klemme i det fremskudte VE-krav, er Mainz i Tune mellem Roskilde og Greve.