UgensErhverv.dk

Utzon i Aalborg

Havnefronten i Aalborg får nyt center for arkitektur

20-10-2004

Arkitekt Jørn Utzon er blandt meget andet kendt for sine maritime motiver, som i høj grad tager afsæt i den inspiration, han fik gennem sin barndom på havnen i Aaborg. Netop her er der nu en 1.800 kvm. stor bygning på vej - Utzon Centret - med det formål at lade Jørn Utzons arkitektur, idéer og filosofi give inspiration til forskning og udvikling. Herunder at etablere de fysiske rammer, der kan give mulighed for at se og opleve Utzons arkitektur, projekter og arbejdsmetode.

Jørn Utzon har selv støttet initiativet om at skabe et center for sine værker siden de første idé-oplæg kom frem for et par år siden, og har i en alder af 86 år tilbudt at udarbejde et skitseprojekt sammen med sin søn, Jan Utzon. Den berømte danske arkitekt glæder sig også over, at centret netop skal ligge på havnefronten, og det ligger i oplægget, at huset skal rumme lokaler til udstillinger, forskning og værft for eksperimentelle projekter.

Jørn Utzon er i øvrigt udnævnt til adjungeret professor ved Aalborg Universitet og blandt de talrige priser, han har fået, er den højt ansete Pritzker Architecture Price, som han modtog i 2003.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

Der er ikke nær VE-kurser nok til, at VVS-installatører kan nå at blive VE-certificerede, inden kravet træder i kraft 15. oktober

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

  Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Hos Roust Træ er der ingen negativ corona-effekt. I stedet er spær- og elementproducenten kommet på den grønne gren med øget efterspørgsel på de bæredygtige byggeelementer

Konkurrenterne får frit spil

Konkurrenterne får frit spil

En af de VVS-virksomheder, der er kommet i klemme i det fremskudte VE-krav, er Mainz i Tune mellem Roskilde og Greve.