UgensErhverv.dk

IBI fordobler overskuddet

Hidtil bedste resultat fra koncernen, der især bygger storbutikker til detailhandlen.

20-10-2004

IBI-koncernen, der udvikler og opfører erhvervsbyggerier, kan med tilfredshed se tilbage på regnskabsåret 2003/2004. Året gav et rekordoverskud på 42,3 mio. kr., hvilket næsten er en fordobling af overskuddet fra året før, hvor det var på 23,5 mio. kr.

- Resultatet er udtryk for en positiv kontrolleret vækst. Vi er stolte over resultatet, og vi er især stolte over den måde, hvorpå vores medarbejdere har skabt det, siger adm. direktør Finn Birkjær.
IBI havde et projektbidrag på 127,8 mio. kr. for året og den forrentede egenkapitalen på 114,3 mio. kr. med 26,2 procent. Gennem de sidste fem år har koncernen forøget egenkapitalen med 85 mio. kr. - efter udlodning af udbytter på 26 mio. kr.

Koncernen virker i Skandinavien og Finland med flest aktiviteter i Danmark og Sverige, men har et voksende aktivitetsniveau i både Norge og Finland. I årets løb har koncernen yderligere fokuseret sine aktiviteter omkring udvikling og opførelse af storbutikker, idet aktiviteterne i datterselskabet Ludoc A/S er solgt til Byggecentrum.

- IBIs primære fokus er byggeri af storbutikker til detailhandlen. Inden for dette segment oplever vi en stort set uændret efterspørgsel i Skandinavien og Finland. Når vi udvikler nye projekter, begynder vi først at bygge, når vi har aftaler i stand med både lejere og investorer. Derfor er vi meget lidt følsomme over for konjunkturudsving. Vi forventer således fortsat vækst i 2004/2005, siger en optimistisk Finn Birkjær.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek