UgensErhverv.dk

Kampagne for EnergiRuder

Skift ruderne ud og spark varmeforbruget i bund, lyder budskabet til danskerne.

18-10-2004

Nu vil man de gamle termoruder helt til livs. En kampagne ruller derfor over landet i øjeblikket, hvor de økonomiske fordele ved at skifte fra termoruder til EnergiRuder illustreres.
En almindelig familie i et parcelhus kan nemlig spare mange penge i varme hvert år ved at udskifte de gamle ruder med EnergiRuder.
I et typisk parcelhus på 120 kvm. fra 1960’erne med oliefyr og store, ubrudte vinduesflader kan man spare 320 l olie årligt, ved at skifte fra gamle termoruder til EnergiRuder med A-mærkning.
Med de nuværende oliepriser er det mere end 2000 kr. om året, og varmer man op med el eller fjernvarme, er der mere end 2400 kwt at spare ved at skifte ruderne i parcelhuset.
Besparelsen vil afhænge af mange ting, bl.a. størrelsen på vinduerne. Men har man store termoruder, kan det generelt betale sig at tage et tillægslån i kreditforeningen for at finansiere udskiftningen af ruderne. Der nemlig flere penge at spare i varme, end man betaler på lånet.
EnergiRuder tilfører varme. Der kommer simpelthen mere solvarme ind gennem ruden, end der slipper ud. Det betyder, at det er slut med træk og kulde ved vinduet. Indvendig kondens forekommer også kun sjældent ved EnergiRuder.

Kampagnen inddrager også håndværkerne, idet et af kampagnens budskaber lyder: ”Stil krav til din håndværker!”.
Her opfordres husejerne til at benytte sig af den faglige viden hos glarmestre og andre håndværkere til at få klarlagt alle dele af vinduernes energiforbrug, inden man vælger at skifte dem ud.
Håndværkerne kan f.eks. måle op og udregne, hvor meget energi der spares ved at udskifte vinduer. Desuden kan de vejlede om, hvilke ruder, der bedst reducerer støj, og hvordan indeklimaet sikres bedst mulig med frisk luft, f.eks. ved ventiler eller lignende.

Husejerne opfordres også til selv at klikke sig ind på hjemmesiden www.energivinduer.dk og lave en beregning på deres eget hus.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek