UgensErhverv.dk

Seks millioner til hvad

Regeringen har fra starten via Bendt Bendtsen fortsat den tidligere regerings hetz mod flere erhvervsområder

14-10-2004AF Peter Odsgard

Regeringen har fra starten via Bendt Bendtsen fortsat den tidligere regerings hetz mod flere erhvervsområder.

Byggeriet har fået sine rapporter, der dog er blevet kraftigt tilbagevist af parterne. Fejl med at sammenligne uens varer har latterliggjort de efterfølgende konklusioner fra regeringens embedsmænd om, at dansk byggeri var 10-20% for dyrt.

I et forsøg på at lave en statsprisliste gik selv samme embedsmænd ind for at investere seks millioner skattekroner i www.byggevarepriser.dk, som man valgte krak som operatør på.

Ideen var, at kunderne skulle kunne sammenligne varer på nettet og handle efter pris eller bruge den billigere pris i Skagen mod forhandleren i Nakskov.

Det fungerer overhovedet ikke. Få har sluttet op og lagt priser ind. Sagt lidt enkelt, de fremlagte priser er på ingen måde et udtryk for markedspriser.

UgensErhverv har spurgt en af deltagerne, Kongelunds Tømmerhandel, om deres erfaringer... Direktør Chr. Nissen: - Det er jo gratis at lægge sine priser ud, og det har vi gjort i nogle måneder. Jeg tror ikke, vi har noteret os, at nogle handler på det grundlag. Min overvejelse gik på, at unge kunder, der flytter fra 2V til deres første rækkehus eller bungalow, får et materialeforbrug, og de bruger nettet.

Omvendt må jeg jo sige, at strømmen af tilbudskataloger er rigeligt dækkende her i området, hvor jeg ligger. Sidst er STARK kataloget delt ud her på Amager, og de har ikke engang en forretning på øen... slutter Chr. Nissen.

Det er et sviende nederlag for regeringen, at deres planøkonomiske styreredskab, www.byggevarepriser.dk, end ikke rækker til andet end misinformation. Befolkningen snydes, når der er så få, der lægger priser ud, og i mange tilfælde er der slet ingen priser.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek