UgensErhverv.dk

Intet dansk byggeri på Ground Zero

Arkitekterne Schmidt, Hammer & Lassen snublede i fornemt opløb om kulturbyggeri i New York.

14-10-2004

Det århusianske arkitektfirma, Schmidt, Hammer & Lassen, blev vejet og fundet for let til en af de to prestigefyldte opgaver om et museumskompleks og danse-teater på Ground Zero i New York.

Alligevel må det siges at være en fornem præstation i sig selv af de danske arkitekter, at de formåede at kvalificere sig til at komme i betragtning til opgaverne, hvor konkurrenterne talte prominente navne som Rem Koolhaas og Daniel Libeskind.

Den ene af de to vindere blev da også super-arkitekten, Frank Gehry, kendt for kunstmuseet i Bilbao, der skal give forslag til danse-teateret.

Som lidt af en overraskelse er museumsopgaven overdraget til det norske arkitektfirma Snøhetta. De norske arkitekter er dog ikke ubekendte med internationale byggeopgaver. Snøhetta er kendt for at have tegnet det store bibliotek i Alexandria, Egypten.

Opgaven på Ground Zero skilte sig ud fra normale arkitekt-konkurrencer herhjemme ved ikke at bestå i et konkret forslag. Vinderne er udvalgt på baggrund af tidligere opførte projekter og personlige interviews om, hvordan de overordnet ville gribe opgaven an.

Læs mere på www.renewnyc.com

- nn
Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek