UgensErhverv.dk

Klar til landets første multiarena

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

06-10-2004

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

Danmarks første multiarena får navnet Hans Christian Andersen Arena Park, og den kommer til at ligge i Høje Taastrup. Der bliver tale om et byggeri på 100.000 etagemeter med en samlet entreprisesum på godt én mia. kr.De nærmere planer for det store projekt blev offentliggjort ved et pressemøde onsdag på rådhuset i Høje-Taastrup Kommune, hvor det samtidig kom frem, at det bliver den børsnoterede fodboldklub Brøndby IF, som kommer til at stå for driften af den nye multiarena. Klubben har hermed ændret strategisk fokus og vil ligesom ærkerivalerne fra FC København være mere end ´blot´ en fodboldklub.

Visionen for den nye multiarena er, at Danmark skal have en international arena til de store internationale idrætsbegivenheder og kultur- og koncertarrangementer, som Danmark i dag går glip af, fordi faciliteterne simpelthen ikke findes.

- Det danske idræts- og kulturliv skal have tilført fornyet vitalitet gennem de oplevelser og den interesse, begivenheder i mega-format vækker. Og Danmark skal på Europa-kortet som attraktivt investeringsmål, turistdestination og bosætningsområde, sagde initiativtagerne til multiarenaen på pressemødet.

Op til 15.000 tilskuere kan overvære arrangementer i multiarenaen, som dermed bliver Danmarks største indendørs stadion og scene. Arenaen er meget fleksibel og kan rumme begivenheder som internationale sportsstævner, store koncert- og operaopsætninger og sågar motor- og vandsport-begivenheder.

Hertil kommer, at arenaen kommer til at rumme en vifte af publikumsorienterede tilbud - eksempelvis biografer, hotel, fitnessklub, flere natklubber, bowlingcenter, restauranter og butikker.

Med det samlede anlægs store udbud af forskellige aktiviteter er det målet at skabe et egentligt oplevelsescenter for alle aldersgrupper.

Det er selskabet London & Copenhagen Leisure, der står for projektet.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil