UgensErhverv.dk

Klar til landets første multiarena

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

06-10-2004

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

Danmarks første multiarena får navnet Hans Christian Andersen Arena Park, og den kommer til at ligge i Høje Taastrup. Der bliver tale om et byggeri på 100.000 etagemeter med en samlet entreprisesum på godt én mia. kr.De nærmere planer for det store projekt blev offentliggjort ved et pressemøde onsdag på rådhuset i Høje-Taastrup Kommune, hvor det samtidig kom frem, at det bliver den børsnoterede fodboldklub Brøndby IF, som kommer til at stå for driften af den nye multiarena. Klubben har hermed ændret strategisk fokus og vil ligesom ærkerivalerne fra FC København være mere end ´blot´ en fodboldklub.

Visionen for den nye multiarena er, at Danmark skal have en international arena til de store internationale idrætsbegivenheder og kultur- og koncertarrangementer, som Danmark i dag går glip af, fordi faciliteterne simpelthen ikke findes.

- Det danske idræts- og kulturliv skal have tilført fornyet vitalitet gennem de oplevelser og den interesse, begivenheder i mega-format vækker. Og Danmark skal på Europa-kortet som attraktivt investeringsmål, turistdestination og bosætningsområde, sagde initiativtagerne til multiarenaen på pressemødet.

Op til 15.000 tilskuere kan overvære arrangementer i multiarenaen, som dermed bliver Danmarks største indendørs stadion og scene. Arenaen er meget fleksibel og kan rumme begivenheder som internationale sportsstævner, store koncert- og operaopsætninger og sågar motor- og vandsport-begivenheder.

Hertil kommer, at arenaen kommer til at rumme en vifte af publikumsorienterede tilbud - eksempelvis biografer, hotel, fitnessklub, flere natklubber, bowlingcenter, restauranter og butikker.

Med det samlede anlægs store udbud af forskellige aktiviteter er det målet at skabe et egentligt oplevelsescenter for alle aldersgrupper.

Det er selskabet London & Copenhagen Leisure, der står for projektet.
-jhan

Brochurer

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

Der er ikke nær VE-kurser nok til, at VVS-installatører kan nå at blive VE-certificerede, inden kravet træder i kraft 15. oktober

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

  Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Hos Roust Træ er der ingen negativ corona-effekt. I stedet er spær- og elementproducenten kommet på den grønne gren med øget efterspørgsel på de bæredygtige byggeelementer

Konkurrenterne får frit spil

Konkurrenterne får frit spil

En af de VVS-virksomheder, der er kommet i klemme i det fremskudte VE-krav, er Mainz i Tune mellem Roskilde og Greve.