UgensErhverv.dk

Klar til landets første multiarena

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

06-10-2004

Hans Christian Andersen Arena Park i Høje Taastrup får samlet entreprisesum på godt én mia. kr.

Danmarks første multiarena får navnet Hans Christian Andersen Arena Park, og den kommer til at ligge i Høje Taastrup. Der bliver tale om et byggeri på 100.000 etagemeter med en samlet entreprisesum på godt én mia. kr.De nærmere planer for det store projekt blev offentliggjort ved et pressemøde onsdag på rådhuset i Høje-Taastrup Kommune, hvor det samtidig kom frem, at det bliver den børsnoterede fodboldklub Brøndby IF, som kommer til at stå for driften af den nye multiarena. Klubben har hermed ændret strategisk fokus og vil ligesom ærkerivalerne fra FC København være mere end ´blot´ en fodboldklub.

Visionen for den nye multiarena er, at Danmark skal have en international arena til de store internationale idrætsbegivenheder og kultur- og koncertarrangementer, som Danmark i dag går glip af, fordi faciliteterne simpelthen ikke findes.

- Det danske idræts- og kulturliv skal have tilført fornyet vitalitet gennem de oplevelser og den interesse, begivenheder i mega-format vækker. Og Danmark skal på Europa-kortet som attraktivt investeringsmål, turistdestination og bosætningsområde, sagde initiativtagerne til multiarenaen på pressemødet.

Op til 15.000 tilskuere kan overvære arrangementer i multiarenaen, som dermed bliver Danmarks største indendørs stadion og scene. Arenaen er meget fleksibel og kan rumme begivenheder som internationale sportsstævner, store koncert- og operaopsætninger og sågar motor- og vandsport-begivenheder.

Hertil kommer, at arenaen kommer til at rumme en vifte af publikumsorienterede tilbud - eksempelvis biografer, hotel, fitnessklub, flere natklubber, bowlingcenter, restauranter og butikker.

Med det samlede anlægs store udbud af forskellige aktiviteter er det målet at skabe et egentligt oplevelsescenter for alle aldersgrupper.

Det er selskabet London & Copenhagen Leisure, der står for projektet.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd