UgensErhverv.dk

Boligbyggeriet blomstrer på Bryggen

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad.

05-10-2004

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad på Islands Brygge.

Byggekranerne blander sig med barnevognene i Havnestad – Københavns nye bydel på Islands Brygge.

Det er, som om det ikke kan gå stærkt nok med at få færdiggjort det ene byggeri, før det næste går i gang. Boligudviklerne og entreprenørerne nærmest står på tæerne af hinanden og konkurrerer om at komme først med det sidste nye arkitekttegnede lejlighedskompleks.

De første byggerier færdige omkring år 2000 og bestod hovedsageligt af erhvervsejendomme indrettet i nyrenoverede og ombyggede industribygninger fra den gamle Sojakage-fabrik.

Først senere kom der rigtig gang i boligbyggeriet. Det første var Selandia Hus, der stod klar til indflytning i starten af 2003, men siden da er det så gået stærkt.

En markering af succesen for Havnestadsprojektet som boligby nummer ét kom denne sommer. Omdannelsen af den enorme såkaldte Wennberg-silo fra forfalden sojafrøbeholder til 142 luksus lejelejeligheder var færdig og klar til indflytning.

- Renoveringen af Wennbergsiloen har været en hjørnesten i omdannelsen af Sojakagefabrikken, lige siden det begyndte i starten af 90’erne, og afslutningen af boligprojektet står derfor som en milepæl for hele Havnestad-projektet, fortæller underdirektør Marius Møller fra NCC Ejendomme, der sammen med JM Danmark og udviklingsselskabet Sjælsø Gruppen er hovedaktørerne i området med gang i flere boligbyggerier.

Læs mere i seneste udgave af fagbladet BYG-TEK nr.9 2004

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet