UgensErhverv.dk

Boligbyggeriet blomstrer på Bryggen

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad.

05-10-2004

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad på Islands Brygge.

Byggekranerne blander sig med barnevognene i Havnestad – Københavns nye bydel på Islands Brygge.

Det er, som om det ikke kan gå stærkt nok med at få færdiggjort det ene byggeri, før det næste går i gang. Boligudviklerne og entreprenørerne nærmest står på tæerne af hinanden og konkurrerer om at komme først med det sidste nye arkitekttegnede lejlighedskompleks.

De første byggerier færdige omkring år 2000 og bestod hovedsageligt af erhvervsejendomme indrettet i nyrenoverede og ombyggede industribygninger fra den gamle Sojakage-fabrik.

Først senere kom der rigtig gang i boligbyggeriet. Det første var Selandia Hus, der stod klar til indflytning i starten af 2003, men siden da er det så gået stærkt.

En markering af succesen for Havnestadsprojektet som boligby nummer ét kom denne sommer. Omdannelsen af den enorme såkaldte Wennberg-silo fra forfalden sojafrøbeholder til 142 luksus lejelejeligheder var færdig og klar til indflytning.

- Renoveringen af Wennbergsiloen har været en hjørnesten i omdannelsen af Sojakagefabrikken, lige siden det begyndte i starten af 90’erne, og afslutningen af boligprojektet står derfor som en milepæl for hele Havnestad-projektet, fortæller underdirektør Marius Møller fra NCC Ejendomme, der sammen med JM Danmark og udviklingsselskabet Sjælsø Gruppen er hovedaktørerne i området med gang i flere boligbyggerier.

Læs mere i seneste udgave af fagbladet BYG-TEK nr.9 2004

- nn

Brochurer

Færre klager over håndværkerens arbejde

Færre klager over håndværkerens arbejde

Byggeriets Ankenævn modtog sidste år 693 klagesager. Det er et fald på 48 sager i forhold til 2018, og det laveste antal i tre år. Det er cirka hver tredje boligejer, der får helt eller delvist medhold

Arbejde for milliarder venter på de unge i kloakken

Arbejde for milliarder venter på de unge i kloakken

Danske Kloakmestre og Byggeriets Uddannelser stikker hovederne sammen for at imødegå katastrofal mangel på rørlæggere og kloakmestre

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

Kom på forkant med det digitale samarbejde i byggeriet

To nye BIM-standarder er netop udkommet på dansk. Standarderne skal være med til at lette samarbejdet mellem byggeriets parter, uanset om man er stor entreprenør eller mindre underleverandør

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Byg hurtigt og bæredygtigt med krydslamineret træ

Træinformation sætter fokus på de muligheder, der opstår, når man bygger med krydslamineret træ