UgensErhverv.dk

Boligbyggeriet blomstrer på Bryggen

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad.

05-10-2004

Udviklingsselskaberne kæmper om at være først med sidste nye boligbebyggelse i Havnestad på Islands Brygge.

Byggekranerne blander sig med barnevognene i Havnestad – Københavns nye bydel på Islands Brygge.

Det er, som om det ikke kan gå stærkt nok med at få færdiggjort det ene byggeri, før det næste går i gang. Boligudviklerne og entreprenørerne nærmest står på tæerne af hinanden og konkurrerer om at komme først med det sidste nye arkitekttegnede lejlighedskompleks.

De første byggerier færdige omkring år 2000 og bestod hovedsageligt af erhvervsejendomme indrettet i nyrenoverede og ombyggede industribygninger fra den gamle Sojakage-fabrik.

Først senere kom der rigtig gang i boligbyggeriet. Det første var Selandia Hus, der stod klar til indflytning i starten af 2003, men siden da er det så gået stærkt.

En markering af succesen for Havnestadsprojektet som boligby nummer ét kom denne sommer. Omdannelsen af den enorme såkaldte Wennberg-silo fra forfalden sojafrøbeholder til 142 luksus lejelejeligheder var færdig og klar til indflytning.

- Renoveringen af Wennbergsiloen har været en hjørnesten i omdannelsen af Sojakagefabrikken, lige siden det begyndte i starten af 90’erne, og afslutningen af boligprojektet står derfor som en milepæl for hele Havnestad-projektet, fortæller underdirektør Marius Møller fra NCC Ejendomme, der sammen med JM Danmark og udviklingsselskabet Sjælsø Gruppen er hovedaktørerne i området med gang i flere boligbyggerier.

Læs mere i seneste udgave af fagbladet BYG-TEK nr.9 2004

- nn

Brochurer

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

VVS-virksomheder sat i alvorlig klemme af VE-krav

Der er ikke nær VE-kurser nok til, at VVS-installatører kan nå at blive VE-certificerede, inden kravet træder i kraft 15. oktober

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

Byggeriet holdt dampen oppe under coronakrisen

De politiske hjælpepakker har hjulpet byggeriet til at holde skansen i sommeren 2020

  Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Fuld kraft frem i træelementproduktionen

Hos Roust Træ er der ingen negativ corona-effekt. I stedet er spær- og elementproducenten kommet på den grønne gren med øget efterspørgsel på de bæredygtige byggeelementer

Konkurrenterne får frit spil

Konkurrenterne får frit spil

En af de VVS-virksomheder, der er kommet i klemme i det fremskudte VE-krav, er Mainz i Tune mellem Roskilde og Greve.